search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Θα αναγνωρίσει ότι η ΑΔΑΕ είναι αρμόδια ή θα κρυφτεί πίσω από τη γνωμοδότηση Ντογιάκου;

12.01.2023 14:28
SYRIZA_LOGO_new

«Αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης το συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του για τις υποκλοπές πίσω από την αντισυνταγματική γνωμοδότηση Ντογιάκου;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του

«Εδώ και δύο ημέρες το σύνολο των νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων της χώρας έχουν αποδομήσει λέξη προς λέξη την πρωτοφανή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου και το επιχειρούμενο μπλόκο στο έργο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κατά το Σύνταγμα μοναδική αρμόδια ΑΔΑΕ» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Θα αποδεχθεί δημόσια ο κ. Μητσοτάκης ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με πρόσχημα την “εθνική ασφάλεια” ή θα μείνει ως ένοχος, μόνος του με τον κ. Ντογιάκο να κρύβεται πίσω από μία βολική μεν, κατάφωρα αντισυνταγματική δε, γνωμοδότηση για να κρύψει τις ευθύνες του;»

Διαβάστε επίσης:

Ο Μαρκόπουλος συγκρίνει τον Γλύξμπουργκ με τον… Αντετοκούνμπο – «Γι’ αυτόν δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;» (video)

Ηλιόπουλος: Το «ρυπαρό δίκτυο» μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη – Η βασιλεία στη χώρα «πέθανε» το 1974

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Εγώ στη θέση του Ντογιάκου δεν θα έβγαζα αυτή τη γνωμοδότηση…» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20