search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:40
MENU CLOSE

Ντίνο Μπάτζιο για τον θάνατο του Βιάλι: «Υπήρχε ντόπινγκ στην Ιταλία – Φοβάμαι κι εγώ»

17.01.2023 21:22
dinobaggio_new

Ο ποδοσφαιριστής Ντίνο Μπάτζιο μίλησε σε ιταλικό δίκτυο με αφορμή τον θάνατο του συμπαίκτη του, Τζιανλούκα Βιάλι.

Ο Ντίνο Μπάτζιο, o οποίος πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τις Γιουβέντους, Πάρμα, Λάτσιο, Τορίνο και φόρεσε 60 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, εξομολογήθηκε τους φόβους μιλώντας στο ΤV7: «Έφυγε πολύ νωρίς (σ.σ. ο Βιάλι). Πρέπει να ερευνήσουμε τις ουσίες που έπαιρνε όσο αγωνιζόταν.

Στην Ιταλία πάντα υπήρχε ντόπινγκ. Πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε αν συγκεκριμένες ουσίες, επιβάρυναν σε βάθος χρόνου τους οργανισμούς των παικτών. Φοβάμαι και εγώ, συμβαίνει πλέον σε πολλούς παλαίμαχους παίκτες», ήταν τα πρώτα λόγια του 51χρονου παλαίμαχου διεθνή.

Για τον Βιάλι είπε: «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Λούκα. Ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων, πάντα βοηθούσε τους πιο νεαρούς παίκτες. Ήταν στην ομάδα όταν ήμουν 21 και είχε πάντα μία καλή κουβέντα για εμάς. Πρέπει όμως να γυρίσουμε πίσω και να ερευνήσουμε τις ουσίες που παίρναμε εκείνες τις περιόδους. Δεν ξέρω αν η ασθένεια του οφείλεται σε αυτό, αλλά πρέπει να βρούμε αν κάποιες ουσίες που μας έδιναν, ήταν τελικά καλές ή επιζήμιες για εμάς».

Και κατέληξε: «Πλέον συμβαίνει σε πολλούς πρώην ποδοσφαιριστές. Στα χρόνια μου, την δεκαετία του 90, υπήρχε ντόπινγκ. Δεν έπαιρνες περίεργα σκευάσματα, αλλά νορμάλ ουσίες. Πρέπει όμως να δούμε αν με το χρόνο, αυτές αποβάλλονται από τον οργανισμό ή μένουν μέσα. Άλλοι μιλούν για το χορτάρι στους αγωνιστικούς χώρους και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν σε αυτό, τα οποία προκάλεσαν προβλήματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να ψάξουμε τα πάντα».

Διαβάστε επίσης:

Στη Νότιγχαμ ο Ντανίλο έως το 2029

Eκτός ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ο Γιώργος Πομάσκι – Σύγκρουση Αυγένακη-Σακοράφα στη Βουλή

Λιονέλ Μέσι: Τι ψιθύρισε κοιτώντας στον ουρανό πριν το νικητήριο πέναλτι του Μουντιάλ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42