search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:56
MENU CLOSE

Βαρτζόπουλος για κηδεία Γλύξμπουργκ: «Γιατί να μην πάω; Εκφραζόμαστε όπως θέλει η βάση μας!» (video)

17.01.2023 11:19
vartzopoulos

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ήταν ένα από τα πολλά «γαλάζια» στελέχη που έδωσαν χθες το «παρών» στην κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, ο βουλευτής επιχείρησε να εξηγήσει την παρουσία του στην κηδεία «δείχνοντας» τη βάση της ΝΔ και λέγοντας ότι το κόμμα του είναι συνέχεια του Λαϊκού κόμματος. «Ένα κόμμα είμαστε, μια παράταξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Απολύτως φυσικό για βουλευτή της ΝΔ…»

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση γιατί παρέστη στην κηδεία, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος απάντησε «γιατί να μην πάω;» και συνέχισε λέγοντας «νομίζω ότι είναι απολύτως φυσικό για έναν δεξιό βουλευτή όπως εγώ, έναν βουλευτή της κεντροδεξιάς, ένας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να πάει να τιμήσει έναν θεσμό ο οποίος έχει κλείσει εδώ και 50 χρόνια αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας»!

«Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή βάση για το αν υπάρχει πτέρυγα, κίνημα ή διάθεση, ύστερα από 50 χρόνια οριστικής διευθέτησης του θέματος. Ουδείς σήμερα μπορεί να συζητήσει στην Ελλάδα, σε σοβαρό πολιτικό επίπεδο, την πιθανότητα να έχουμε παλινόρθωση».

«Εκφραζόμαστε όπως θέλει η βάση μας»

Για τη δική του παρουσία στην κηδεία ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ο ίδιος εκτός από το ανθρώπινο επίπεδο παρέστη στην εξόδιο ακολουθία «σαν μία συνέχεια του Λαϊκού κόμματος» και πρόσθεσε «ένα κόμμα είμαστε, μια παράταξη», ενώ παράλληλα τόνισε ότι εκείνος δεν είναι φιλοβασιλικός και ότι αν ψήφιζε στο δημοψήφισμα το 1974 θα ψήφιζε κατά της βασιλείας.

«Εμείς δείχνοντας αυτό το οποίο είμαστε, δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε καινούργια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε τη βάση μας. Εκφραζόμαστε έτσι όπως θέλει να εκφραστούμε η βάση του κόμματός μας».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου του επεσήμανε ότι «η βάση του κόμματος της ΝΔ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχουν καμία σχέση με τη βασιλεία», με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να απαντάει: «Θα μου επιτρέψετε να έχω μία βαθύτερη γνώση του κόμματος και της βάσεώς του».

«Φιλοβασιλικός σήμερα δεν είναι κανείς, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν συζητείται καν», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος στη συνέχεια της κουβέντας καταδίκασε τις αποδοκιμασίες των νοσταλγών του τέως στον Παναγιώτη Πικραμμένο.

«Σεβόμαστε την ιστορική συνέχεια της παρατάξεώς μας» είπε επίσης ο Δημήτρης Βερτζόπουλος…

«Εμείς είμαστε πάντα αυτό που πάντα ήμασταν. Η βάση της λαϊκής παράταξης» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος τσακωμός Μπογδάνου – Κρανιδιώτη στο Twitter για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Τα επτά σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση Φλώρου και τις υποκλοπές

Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ για να δοθεί διέξοδος στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:56