search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Πούτιν για Ουκρανία: Η νίκη είναι βέβαιη, το Ντονμπάς, ιστορικά, δικό μας

18.01.2023 15:28
putin-rosia-1-new

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει αναπόφευκτα με τη νίκη της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον εργατών κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην γενέτειρα του, την Αγία Πετρούπολη.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, είπε στους εργάτες και τους δημοσιογράφους ότι «η νίκη είναι βέβαιη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό» , ενώ χαρακτήρισε «ιστορικό έδαφος της Ρωσίας» το Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία «είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη του πολυεθνικού ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας (…) και προφανώς η δουλειά του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα μας».

Τόνισε ότι καθένας από αυτούς τους τομείς: βιομηχανία, κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, κοινωνική σφαίρα, υποστήριξη για οικογένειες, υγειονομική περίθαλψη – δημιουργεί τη βάση για την αποτελεσματική ανάπτυξη της Ρωσίας και τη νίκη της.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι οι σημερινές αρχές στο Κίεβο δοξάζουν τον Στέπαν Μπαντέρα, ο οποίος ήταν συνεργός του Χίτλερ, και ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει την πρακτική των αποσπασμάτων, την εκτέλεση αμάχων στο Ντονμπάς και τις παρακείμενες περιοχές,

Για αυτούς τους λόγους, το σημερινό καθεστώς στην Ουκρανία μπορεί να λέγεται νεοναζιστικό, συνέχισε ο πρόεδρος. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεών της εκείνους τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος του ρωσικού πολιτισμού, που ομιλούν τη ρωσική γλώσσα.

«Στην πραγματικότητα, οι ευρείας κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς δεν έχουν σταματήσει από το 2014 με την χρήση βαρέως εξοπλισμού, πυροβολικού, τανκ και αεροσκαφών», τόνισε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος της τρέχουσας ρωσικής επιχείρησης είναι να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. «Όλα όσα κάνει τώρα η Ρωσία είναι μια προσπάθεια να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας. Όπως και το να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας που ζουν σε αυτά τα εδάφη» υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης:

Πελέ: Αυτή ήταν η «μυστική κόρη» του – Την αναγνώρισε στη διαθήκη του

Τραγωδία στην Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – Ενδελεχή έρευνα ζήτησε ο Ζελένσκι (Videos)

Σακίρα – Πικέ: Πώς μία μαρμελάδα φράουλα άναψε τη σπίθα για τον χωρισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59