search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:57
MENU CLOSE

Οι αυξήσεις στα είδη σούπερ μάρκετ «τσακίζουν» τα νοικοκυριά 

20.01.2023 22:23
super-market-121-new

Σε απόγνωση βρίσκονται τα νοικοκυριά, λόγω της ακρίβειας στα είδη διατροφής… και λένε ότι το να τρέφεσαι σήμερα είναι πολυτέλεια! 

Οι ανατιμήσεις δεν έχουν τέλος και η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει όλο και περισσότερο.

Τα κόλπα των βιομηχανιών που συνδύασαν την αύξηση στις τιμές των προϊόντων με τη συρρίκνωση του όγκου κάθε συσκευασίας ή ακόμα και τη διατήρηση της συσκευασίας με λιγότερη ποσότητα , κάνουν εξαιρετικά επιφυλακτικούς τους καταναλωτές και δηλώνουν απροστάτευτοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των αρμόδιων Αρχών. Ετσι και η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση, όπως εξηγεί ο πρόεδρός της Απόστολος Ραυτόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ενωση προτίθεται να προχωρήσει σε αγωγές κατά των εταιρειών που παραβιάζουν τους κανόνες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές. «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νομική μας υπηρεσία και είμαστε στη φάση της διεργασίας, ώστε να κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία», εξηγεί.

Την ίδια ωρα το market pass εξαϋλώνεται αφού ήδη προηγηθεί ανατιμήσεις έως 30%, ενώ το νέο κύμα αυξήσεων – το δεύτερο μέσα στην καινούρια χρονιά – αναμένεται να φτάσει στην τσέπη των καταναλωτών στις επόμενες 3-4 εβδομάδες.

Σύμφωνα   και με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, από τα 833 προϊόντα του περίφημου «καλαθιού του νοικοκυριού», μόλις:

  • στα 43, δηλαδή στο 5% η τιμή μειώθηκε
  • στα 735, δηλαδή στο 89% η τιμή παρέμεινε σταθερή, αλλά υψηλή για τα περισσότερα νοικοκυριά, ενώ υπήρξαν και
  • 54 προϊόντα, δηλαδή το 6% που η τιμή αυξήθηκε.

Όπως και να έχει ομως  εκτός του πολυσυζητημένου καλαθιού του νοικοκυριού οι ανατιμήσεις των προϊόντων σούπερ μάρκετ κτύπησαν κόκκινο αφού σε πάνω από 500 έχουν ανεβεί οι τιμές! 

Διαβαστε επίσης

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή φοροδιαφυγή άνω των 30 εκατ. ευρώ από e-shops

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τέλος η «βουτιά», «ηλεκτροσόκ» με άλμα τιμής 117,8% την Παρασκευή

Τι σηματοδοτεί η πρόθεση των Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη να επενδύσουν στην Attica Bank

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:56