search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:13
MENU CLOSE

«Σκληρό ροκ» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ (video)

24.01.2023 14:39
oikonomou_new

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος κατά τη συνέντευξή του για την οικονομία, επιχείρησε να προβάλλει τη θετική ατζέντα της κυβέρνησης ενόψει εκλογών, αποφεύγοντας τις αναφορές στην αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι το «όπλο» της πόλωσης δεν θα εγκαταλειφθεί από τη ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη.

Η επίθεση του Γιάννη Οικονόμου άρχισε σχεδόν από τα πρώτα λεπτά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καθώς, αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Αιγάλεω, δεν εφείσθη χαρακτηρισμών, λέγοντας ότι «επέλεξε τον μονόλογο (σ.σ. σε αντιπαραβολή με τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ή μάλλον το μονόπρακτο και στην παράσταση που επέλεξε να δώσει έδειξε το πλέον αποκρουστικό πρόσωπο του παλαιοκομματισμού και της πολιτικής υστέρησης που τον διέπει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι «επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους και πάλι λαγούς με πετραχήλια. Έχουμε και λέμε: 13η σύνταξη 900 εκατομμύρια ευρώ, αναδρομικά 2,5 δισ. ευρώ, προσωπική διαφορά, έργο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, 1,1 δισ.. Σε ορίζοντα τετραετίας, μόνο αυτά που είπε χθες στο καφενείο, αθροίζουν μια μαύρη τρύπα 10,5 δισ. ευρώ. Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να μας πει ούτε από που θα καλυφθεί αυτό το ποσό, ούτε ποιοι νέοι φόροι θα μπουν, ούτε ποιες από τις δαπάνες θα περικοπούν».

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε και στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μιλώντας για περικοπές στις συντάξεις, εκκρεμείς συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές υποθέσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε συνταξιούχους, και σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας προσωπικά, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι πεπαλαιωμένοι. Είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός των περιστάσεων και των απαιτήσεων του σύγχρονου ταραγμένου και επικίνδυνου κόσμου, μέσα στον οποίο ζούμε. Ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αύριο να ξαναφέρουν το χτες, σε κάθε επίπεδο».

Ο Γ. Οικονόμου, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στον σχολιασμό της επίσκεψης Τσίπρα στο Αιγάλεω, αλλά επεκτάθηκε και στη συνάντησή του, την Τρίτη με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Αφού, λοιπόν, σχολίασε τη φράση «υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», λέγοντας ότι «καλό θα είναι ο κ. Τσίπρας να βρίσκει δικά του να λέει», συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρω αν διαπίστωσε ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, υπάρχουν δικαστές και κάνουν τη δουλειά τους και οφείλουμε να τους στηρίζουμε, όχι μόνο αν κατά την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας».

Επίσης, επανέλαβε τα περί «ρυπαρών δικτύων» και για δράση «εκτός πλαισίου» (σ.σ. μέρους της ΕΥΠ), αλλά και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν ήταν ποτέ γνώστες των στοιχείων αυτών (σ.σ. των παρακολουθήσεων), ενώ σημείωσε ότι «μήπως είναι ώρα ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί και για κάποια άλλα πράγματα, για τα οποία παραμένει παρατεταμένα σιωπηλός; Έχουν περάσει πάνω από δέκα μέρες από τότε που είχαμε μια ένορκη καταγγελία -χωρίς κουκούλες- για βαλίτσες με χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σιωπά. Έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητας SMS που υπαγόρευαν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών. […] Οφείλει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί».

Όσον αφορά στο χρόνο των εκλογών και αν αυτός συσχετίζεται με τις εκλογές στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνήθηκε, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάνω-κάτω προσδιορίσει εδώ και αρκετό καιρό το χρονικό διάστημα των εκλογών, πολύ πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε στην Τουρκία», ενώ προσέθεσε ότι «η χώρα έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν απειλείται, δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν εκφοβίζεται».

Τέλος, όσον αφορά στη ρύθμιση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, είπε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί από μέρα σε μέρα και θα δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο «να πάρει τις δέουσες αποφάσεις. Θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα απαγορεύει σε εγκληματικές οργανώσεις με οποιοδήποτε μανδύα να προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: Βιώνουμε καταστάσεις αδιανόητες για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα στον πλανήτη (video)

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: «Ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Η Ελλάδα είναι ισχυρή και ασφαλής – Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11