search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:33
MENU CLOSE

Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών απο εκκλησία στο Μενίδι (Video)

30.01.2023 11:02
kabanes new

Δεν είχαν τον Θεό τους οι συγκεκριμένοι κλέφτες. Εκλεψαν τις καμπάνες από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι. Και μάλιστα η κλοπή έγινε την Πέμπτη, την ημέρα της καταρρακτώδους βροχής.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο ιερέας του ναού, πατέρας Αλέξανδρος, οι δράστες πήγαν στον ναό την περασμένη Πέμπτη, πήραν την μεγάλη και την μικρή καμπάνα του ναού, βάρους 80 και 30 κιλών αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους την μικρότερη από τις 3 καμπάνες του ναού.

Το ερωτηματικό είναι πώς καταφεραν και τις μετέφεραν. Ενα δεύτερο ερωτηματικό προκύπτει απο το γεγονός ότι όπως είπε ο πατέρας Αλέξανδρος, οι καμπάνες περιέχουν και ασήμι, αλλά για να το αποσπάσουν οι κλέφτες θα πρέπει να τις πάνε σε ειδική εγκατάσταση με υψικάμινο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό του Προφήτη Ηλία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μονάδες air condition από τους εξωτερικούς χώρους του ναού, ενώ 10 λεπτά μετά τις 6 το πρωί η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία και της απέσπασαν το κινητό της.

Διαβάστε επίσης

Νέα Σμύρνη: Μαχαίρωσαν 15χρονο για να του αρπάξουν κινητό και πορτοφόλι

Καιρός: Σε ποιες περιοχές «πάγωσε» ο υδράργυρος – Μέχρι τους -7 η θερμοκρασία

Κως: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:21