search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:45
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Από το Περιστέρι ξεκινά τον προεκλογικό μαραθώνιο ο Τσίπρας

30.01.2023 10:11
tsipras_new

Η πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές ολοκληρώθηκε, ο  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χρησιμοποίησε το ανώτατο κοινοβουλευτικό του «χαρτί» σε μια στιγμή που υπήρχε το μομέντουμ λόγω της έρευνας της ΑΔΑΕ με σημαντικά ευρήματα και απέδωσε ό,τι η Κουμουνδούρου ανέμενε να αποδώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να πιέζεται και να μην μπορεί να δώσει ευθείες απαντήσεις για την «ταμπακέρα», αναγκαζόμενος να καταφύγει σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πίσω του «σύρθηκε» όλη η Νέα Δημοκρατία. Κοινώς, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει ότι είναι «ένοχος» για το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης, και ειδικότερα ότι είναι ο «εγκέφαλος και ενορχηστρωτής του εγκληματικού δικτύου με έδρα το Μαξίμου».

«Οι παρακολουθήσεις δέκα προσώπων με δημόσια ευθύνη, είτε στην πολιτική, είτε στην εθνική ασφάλεια, είτε στην ενημέρωση είναι μια πραγματικότητα. Αυτό καταδείχτηκε περίτρανα. Και αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σαφείς απαντήσεις έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κάτι που σαφώς δεν κατάφερε», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου στην κυριακάτικη «Αυγή».

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ό Νάσος Ηλιόπουλος κάνοντας μια αποτίμηση της εμφάνισης που έκανε η κυβερνητική πλειοψηφία σημείωσε: «Η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή “μπουφέ”, έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε ότι όλα είναι νόμιμα, ακούσαμε ότι έγιναν από ρυπαρά δίκτυα και ακούσαμε ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αν όλα έγιναν νόμιμα όμως, τότε γιατί θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη»; Τόνισε επίσης δύο ακόμη σημεία

-Ότι στην προσπάθεια ο πρωθυπουργός να αποφύγει την ευθύνη, στην ουσία παραδέχεται πλήρη απώλεια ελέγχου της ΕΥΠ: «Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε πέντε ανθρώπους από την ηγεσία του στρατεύματος και δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης. Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός στη χώρα; Αν δεχτούμε ότι όντως υπήρχε ρυπαρό δίκτυο, τότε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι επί ηγεσίας του “χάσαμε” την ΕΥΠ, ότι η ΕΥΠ έγινε κάτι σαν ανεξάρτητο κράτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».

-Όσο για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για πιθανή παρακολούθηση των έξι προσώπων για τα οποία ζήτησε να υπάρξει έρευνα της ΑΔΑΕ, μπορεί η κυβέρνηση να κάνει την αδαή ωστόσο είχαν υπάρξει δημοσιεύματα στον Τύπο για τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε πρώτα τον Μητσοτάκη και δεν είχε λάβει απάντηση. Μάλιστα ο  επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αναφέρει την «Καθημερινή» ως την πρώτη εφημερίδα που είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ για παρακολουθήσεις 7 προσώπων.

Πιο βαθιά στην προεκλογική μάχη – Ανοιχτό το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας σύμφωνα με την Τσαπανίδου

Τώρα τη σκυτάλη παίρνει η προεκλογική μάχη με αφετηρία το Περιστέρι και το Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το απόγευμα της Τετάρτης. Με άλλα λόγια οι περιοδείες σε γειτονιές και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας εμπλουτίζονται με μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μετά το Περιστέρι αναμένεται να ακολουθήσουν η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, είναι πιθανό από τα μέσα της εβδομάδας να ανοίξει ο δρόμος για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο την έγκριση των ψηφοδελτίων η παρουσίαση των οποίων εκκρεμεί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πλέον θα ενταθεί το κάλεσμα στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στη χώρα.

Επιπλέον, θα «ανέβει» με μεγαλύτερη ένταση και η υπόλοιπη προεκλογική ατζέντα που περιλαμβάνει την ακρίβεια, τους μισθούς και τις συντάξεις, το ιδιωτικό χρέος, τις τράπεζες, την πρώτη κατοικία, τα εργασιακά, τη δημόσια υγεία, κλπ. Σαφώς οι υποκλοπές, τα εξοπλιστικά (και ως παρακλάδι της υπόθεσης των υποκλοπών) και τα θεσμικά θέματα θα παραμείνουν στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας.

Αίσθηση στο μεταξύ προκαλεί η αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου στην παραπάνω συνέντευξη πως «όλα είναι ανοιχτά» στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το ενδεχόμενο «σε κυβέρνηση μειοψηφίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής». Υπενθυμίζεται ότι στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκλείσει τέτοια σενάρια λέγοντας πως τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή σε «κυβέρνηση των ηττημένων».

Αμετανόητος

Χθες με αφορμή τον κυριακάτικο απολογισμό που ανάρτησε στο facebook ο πρωθυπουργός, από την Ιαπωνία την οποία επισκέπτεται, και όπου συμπεριέλαβε και τις αυξήσεις στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα λέγοντας πως ο Μητσοτάκης παραμένει «αμετανόητος στην εξαπάτηση των συνταξιούχων». Μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου θύμισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη

– Έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

– Στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.

– Φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%.

-Τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων.

– Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη, σε χήρους και αναπήρους και χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.

– Προβάλει ως δικό του έργο τις σημερινές, που όμως είναι αποφασισμένες με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα δεν αρκούν ούτε αυτές.

-Άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αντί για 13η σύνταξη, πήραν πενιχρά επιδόματα (250 και 200 ευρώ) πλήρως αναντίστοιχα, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία. 

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Θεοδωρικάκος: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για δημοσίευμα του Documento

Στην Ιαπωνία ο Μητσοτάκης – Συναντήσεις με τον διάδοχο του θρόνου και τον πρωθυπουργό

Τα δύο «προβλήματα» της κυβέρνησης στο δρόμο για την κάλπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:45