search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Τσαπανίδου σε Οικονόμου – Παυλόπουλο: Δεν είπατε λέξη για την αθώωση Κρέτσου (videos)

30.01.2023 11:48
POPITSAPANIDOU

Για τη γραμματέα Καλογρίτσα και για όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο η Πόπη Τσαπανίδου.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής «Σήμερα» ρώτησαν την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αν η υπόθεση αυτή πλήττει την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ρε παιδιά τώρα… Εσείς τι πιστεύετε; Έξι χρόνια τώρα, εφτά που έχουν περάσει έχουν πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κουβερτούλα και τον τινάζουνε. Βρήκαν τίποτα βρε παιδιά; Μα τι λέμε τώρα; Προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε; Τα θυμήθηκε εφτά χρόνια μετά; (σ.σ. η γραμματέας του Καλογρίτσα). Δεν τα είπε ποτέ στην Προανακριτική. Δεν ήρθε ποτέ να τα δηλώσει στη δικαστική αρχή. Ξαφνικά ήρθε και θυμήθηκε; Η ίδια η Εισαγγελέας του δικαστηρίου είπε “τι πράγματα είναι αυτά που θυμάστε τώρα; Αν θέλετε πάτε να τα πείτε σε άλλο δικαστήριο”» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Είπε η γραμματέας του ότι άκουγε ότι φεύγανε βαλίτσες κτλ. Δεν είπε ο Καλογρίτσας. Δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Είναι στη δικαιοσύνη η υπόθεση και διερευνάται. Η κυρία αυτή η οποία μίλησε για τις βαλίτσες είπε ότι άκουγε από μια ανοιχτή πόρτα κτλ και η ίδια η εισαγγελέας της είπε “Είναι δυνατόν να έρχεστε να λέτε τέτοια πράγματα;”» πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε επενέβη ο Άκης Παυλόπουλος και ακολούθησε μικρή ένταση με αφορμή τα «βοσκοτόπια Καλογρίτσα» με την Πόπη Τσαπανίδου να λέει στους παρουσιαστές ότι «έπνιξαν» το θέμα της αθώωσης Κρέτσου και ότι εστιάζουν στην υπόθεση Καλογρίτσα, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Όλος ο διάλογος:

Παυλόπουλος: Ε καλά, το ίδιο (με τη γραμματέα) είπε και ο Μάξιμος Σαράφης…
Τσαπανίδου: Μην μπλέκετε 500 υποθέσεις μαζί…
Παυλόπουλος: Μα είνα η ίδια υπόθεση με τη διαφορά ότι δεν έχουμε κουκούλα
Τσαπανίδου: Επίσης, δεν είπατε κουβέντα για την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου. Πέρασε στα πολύ ψιλά γράμματα. Ομόφωνη αθώωση όλων, δεν υπήρχαν βοσκοτόπια, δεν υπήρχαν τέτοια…
Οικονόμου: Δύο υπουργοί (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι στο ανώτατο δικαστήριο, Πόπη! Ο κύριος Παππάς κι ο κύριος Παπαγγελόπουλος… Δεν είναι μικρό αυτό…
Τσαπανίδου: Θα σας πω το εξής, υπήρχε διαγωνισμός στον οποίο κατέβηκε ο κύριος Καλογρίτσας;
Οικονόμου: Μα δεν μπόρεσε να κατέβει…
Τσαπανίδου: Ποιος τον απέσυρε από τον διαγωνισμό;
Οικονόμου: Πήγε να ζητήσει λεφτά και δεν του έδωσε κανείς…
Παυλόπουλος: Αφού αποκαλύφθηκε όλη αυτή η ιστορία…
Τσαπανίδου: Ποιος τον απέσυρε από τον διαγωνισμό; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον απέσυρε.
Οικονόμου: Έβαλε βοσκοτόπια…
Τσαπανίδου: Είχε λεφτά τελικά; Αποφασίστε… Βοσκοτόπια δεν υπήρχαν, αθωώθηκε ο κύριος Κρέτσος.
Οικονόμου: Πήγε σε θεούς και δαίμονες, δεν του έδωσε κανείς λεφτά… Έβαλε τα βοσκοτόπια ενέχυρο για λεφτά και δεν άξιζαν μια…
Τσαπανίδου: Ποια βοσκοτόπια ρε παιδιά; Αθωώθηκε ο Κρέτσος;
Οικονόμου: Πάλι τα ίδια…
Παυλόπουλος: Αν είναι ψευδές γιατί δεν κατατίθεται μια μήνυση;
Τσαπανίδου: Κατατέθηκε από τον κύριο Παππά. Κατέθεσε στο δικαστήριο ο διοικητής της ΤτΕ, ο κύριος Στουρνάρας, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank; Είπαν κάτι για καμία περίεργη ροή χρήματος; Όχι, είναι η απάντηση.
Παυλόπουλος: Για σακούλες είπε η γραμματέας…
Οικονόμου: Άρα δεν σας πλήττει λες το θέμα…
Τσαπανίδου: Οι αρμόδιοι που ψάχνουν τη ροή του χρήματος, βρήκαν κάτι; Όχι.
Οικονόμου: Δεν είναι πλήγμα άρα να λέει κάποιος άνθρωπος ότι πήγαιναν σακούλες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ;
Τσαπανίδου: Μα έχει υποβάλει μήνυση ο κύριος Παππάς…
Οικονόμου: Θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να δούμε τι θα γίνει…
Παυλόπουλος: Πάντως ο κύριος Τσίπρας για αυτό δεν έχει μιλήσει…
Τσαπανίδου: Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά που τρέχουν σε αυτόν τον τόπο, στο να σπιλωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ακόμη και η δήλωση του κυρίου Βουρλιώτη που δημοσιεύτηκε στα μέσα ότι έχει δεχθεί πολιτικές πιέσεις να ψάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον ξετινάξει κι άλλο και είπε “δεν υποκύπτω σε πολιτικές πιέσεις και βρώμικα παιχνίδια”.
Παυλόπουλος: Άρα είναι βαλτή η γραμματέας (Καλογρίτσα) από τη Νέα Δημοκρατία…
Τσαπανίδου: Να μείνουμε λίγο στα σοβαρά. Τα σοβαρά είναι όσα συμβαίνουν στο ζήτημα των υποκλοπών από τη μία και τι συμβαίνει στην ποιότητα ζωής από την άλλη.
Οικονόμου: Συζητήσανε στη βουλή τρεις μέρες…

«Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η ΝΔ»

«Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε σε άλλο σημείο της συζήτησης η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας για τις υποκλοπές στον απόηχο της καταψήφισης της πρότασης μομφής.

«Επρόκειτο για μία κορυφαία κοινοβουλευτική ενέργεια που έπρεπε να γίνει όταν μάθαμε και “με τη βούλα” πια από την ΑΔΑΕ ότι υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι κορυφαίων προσωπικοτήτων αυτής της χώρας, οι πέντε εκ των οποίων είναι επικεφαλής στον στρατό. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση επί δύο χρόνια, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ήταν κι αυτός υπό παρακολούθηση», πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Υπενθύμισε, δε, ότι «όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Αναρωτήθηκε, ακόμα, «πώς υπέγραφε η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ» αυτές τις παρακολουθήσεις.

«Η Δικαιοσύνη, από τη δική της πλευρά, πρέπει να κινηθεί ώστε να πάρουμε απαντήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», σημείωσε: «Την πληροφορία για τον πιθανό θάνατο ενός μικρού παιδιού, ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ανέφερε σε ένα tweet».

«Όταν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός μεταφέρει κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να βγάζουμε άλλα συμπεράσματα», είπε απαντώντας στην κριτική της ΝΔ. «Υπήρξαν κακοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης που δεν έδωσαν κανένα περιθώριο να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν η κυβέρνηση προχωρούσε στις απαραίτητες ενέργειες όταν βρέθηκαν οι πρόσφυγες στη νησίδα αυτή του Έβρου -που βεβαιώθηκε ότι είναι και ελληνικό έδαφος- τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.

Διαβάστε επίσης:

ΓΓ Δημοσίας Τάξης: «Αθλιότητα το δημοσίευμα του Documento – Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη»

ΣΥΡΙΖΑ: Από το Περιστέρι ξεκινά τον προεκλογικό μαραθώνιο ο Τσίπρας

Ιαπωνία: Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν με το πριγκιπικό ζεύγος (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42