search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:28
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει αυξήσεις σε ημέτερους στην ΕΡΤ

01.02.2023 13:31
ert new

Με την προεκλογική περίοδο να έχει αρχίσει ατύπως, η κίνηση του ΔΣ της ΕΡΤ να επαναφέρει επικαιροποιημένο σχέδιο για νέα  «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της ΕΡΤ ΑΕ» στα συναρμόδια Υπουργεία και ενώ στην ΕΡΤ δεν εγκρίνονται οδοιπορικά, μεθοδεύεται συγχώνευση ειδικοτήτων, δεν ανανεώνονται – επιλεκτικά – συμβάσεις εργαζομένων για λόγους οικονομίας, έδωσε αφορμή σε 41 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για ερώτηση- αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών και  τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό αν έχουν εγκρίνει την πρόταση για αυξήσεις σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και αν έχουν προχωρήσει σε έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

Η ομάδα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει ότι η πρώτη απόπειρα για «υπερδιπλάσιες αυξήσεις σε περίπου  75 «γαλάζιους αρίστους», με μόνο κριτήριο την τοποθέτηση τους από την διοίκηση της ΕΡΤ σε θέσεις ευθύνης, ενώ θέσπιζε και μπόνους έως 24.000 ευρώ» είχε γίνει πριν από ένα χρόνο (17/2/2022).

Το πακέτο ξεπερνούσε, όπως υποστηρίζουν, το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του τότε διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου.

Αυξήσεις για «ημέτερους», δωροεπιταγές και κουπόνια για τους άλλους

«Αξίζει να θυμίσουμε, επίσης, πως ο Πρόεδρος κ. Ζούλας έχει ήδη καταφέρει να εξαιρέσει εαυτόν από κάθε μισθολογικό περιορισμό και να εξομοιώσει το μισθό του με τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου (ν.4779/2021)», αναφέρουν στο κείμενο το οποίο υπέβαλαν μαζί με τη σχετική ερώτηση- ΑΚΕ οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «ενώ ο Πρόεδρος και, πλέον, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου εισηγείται τεράστιες αυξήσεις για μια κάστα ημετέρων, οι εργαζόμενοι αντί για αυξήσεις στους μισθούς τους – οι οποίοι παραμένουν παγωμένοι – έλαβαν δωροεπιταγές και κουπόνια σίτισης. Το «κοντράστ» της μισθολογικής πολιτικής της διοίκησης της ΕΡΤ αποδεικνύεται συνεπές με το οικονομικό δόγμα της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά για τους λίγους και ψίχουλα για τους πολλούς».

Όλα αυτά συμβαίνουν, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία «υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ. Μια κακοδιαχείριση που έχει οδηγήσει την διοίκηση Ζούλα σε περικοπές, οι οποίες υποβαθμίζουν το ενημερωτικό προϊόν και πλήττουν τους εργαζόμενους.

Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Ζούλας απαιτεί να δοθούν υπέρογκοι μισθοί για τα στελέχη της διοίκησης, ταυτόχρονα περικόπτει διανυκτερεύσεις στις εκτός έδρας καλύψεις οι οποίες γίνονται αυθημερόν ακόμα και για αποστάσεις άνω των 160χλμ.

Αποφασίζει τη μετάδοση αθλητικών μεταδόσεων χωρίς διευθυντές παραγωγής και σκηνοθέτες. Αντικαθιστά τις επιτόπιες μεταδόσεις με περιγραφή από στούντιο.

Μετατρέπει τα εξωτερικά συνεργεία που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ μέσω του μητρώου (το οποίο θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ) σε μονομελή, υποβαθμίζει την ποιότητα του παραγόμενου έργου που πληρώνουν οι πολίτες μέσω του ανταποδοτικού τέλους και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, κ.ά.».

Με αφορμή όλα τα προηγούμενα οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  ζητούν να πληροφορηθούν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Ποιο είναι το συνολικό κόστος των «χρυσών» μισθολογίων στον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις, πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, και ποιος ο μισθός του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.

– Να κατατεθούν, η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου  προς τα συναρμόδια υπουργεία για την «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.», δυνάμει της παρ.7 του άρ.22 του ν.4354/2015 (όπως τροποποιήθηκε από το αρ.45 του ν.4779/2021, καθώς και το σχέδιο της Κοινή  Υπουργικής Απόφασης που υποβλήθηκε στα  συναρμόδια  Υπουργεία από τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

MasterChef – Αιμίλιος: «Ο Σταύρος μού είπε ειρωνικά “τι αντράκι είσαι εσύ…”» (video)

Εκτός CNBC ο Jay Leno: «Τίτλοι» τέλους έπειτα από 30 και πλέον χρόνια εκπομπών

Maestro: Ξεκινούν σύντομα τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο – Τι αποκάλυψε ο Παπακαλιάτης για το τέλος της σειράς (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50