search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:42
MENU CLOSE

Ν. Παπαθανάσης: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο

03.02.2023 00:54
Nikos Papathanassis_new

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός εξήρε την σπουδαιότητα του «καλαθιού του νοικοκυριού» στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τονίζοντας για τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτό, οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά μεσοσταθμικά από την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκε, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 16%.

Σχολιάζοντας δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 που δείχνει δυσπιστία των πολιτών για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι οι αγορές προϊόντων από το «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του.

Ερωτηθείς για την αισχροκέρδεια, επανέλαβε ότι πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ φαινόμενα αισχροκέρδειας εντοπίζονται σε ποσοστό 6-8%. Συμπλήρωσε όμως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης τέλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλει ανάχωμα στην επέλαση της ακρίβειας, με σειρά μέτρων, όπως η «κάρτα αγορών» που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Εκτός η Ellington, στο ΤΜΕΔΕ το μερίδιό της – Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την Thrivest

Στήριξη αστέγων: Δράσεις 72 εκατ. ευρώ, που θα ωφελήσουν 5.700 νοικοκυριά

ΕΚΤ: Τι φέρνει η νέα αύξηση των επιτοκίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35