search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Σε «ασφυξία» οι δανειολήπτες στεγαστικών: Στα ύψη οι δόσεις από τη νέα αύξηση επιτοκίων (Video)

03.02.2023 11:55
akinita new

Πονοκέφαλο σε χιλιάδες νοικοκυριά, που ήδη παλεύουν με τις αυξημένες δόσεις των δανείων τους, προκαλεί η νέα αύξηση επιτοκίων.

Αυξηση η οποία έρχεται σε μία περίοδο έντονης ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα, ακόμα και αυτά που είναι βασικής ανάγκης, και ενώ οι μισθοί για χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι.

Η αύξηση των επιτοκίων είναι η 5η στη σειρά, στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα έπεται συνέχεια, καθώς περιμένουμε να προστεθεί τουλάχιστον 1 μονάδα ακόμα στα επιτόκια έως το καλοκαίρι, με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να προαναγγέλει ήδη αύξηση κατά 0,5% τον Μάρτιο.

Εκτινάσσεται η δόση

Παράδειγμα έδωσε σε ρεπορτάζ της η τηλεόραση της ΕΡΤ. Ετσι σε ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ, 25ετούς διάρκειας αποπληρωμής ενώ η δόση τον Ιούνιο ήταν 711 ευρώ τώρα έχει φτάσει στα 850 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 140 ευρώ παραπάνω!

Αν ο εν λόγω δανειολήπτης πληροί τα κριτήρια της επιδότησης από τις τράπεζες που ξεκινά τον Απρίλιο, η δόση θα πέσει γύρω στα 780 ευρώ. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα ζορίζουν ενώ για τις τράπεζες δημιουργείται πλέον ο κίνδυνος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

Διαβάστε επίσης

Τα 6 επιδόματα και παροχές που θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα (Video)

ΑΑΔΕ – Ακατάσχετος λογαριασμός: Τι αλλάζει από το 2023 (Παραδείγματα)

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:21