search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:44
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 9 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Μπουτάρη – Αθώος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (Videos)

07.02.2023 13:49
Αναβλήθηκε η δίκη Ψωμιάδη για την επίθεση στον Μπουτάρη  - Media

Ένοχους έκρινε σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους 9 από τους 12 κατηγορούμενους για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018.

Η επίθεση είχε γίνει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη πλατεία Λευκού Πύργου.

Συγκεκριμένα, επέβαλε ποινές φυλάκισης από 6 έως 11 μηνών στους υπόλοιπους 9 από τους συνολικά 12 που παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

Σε όλους τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων είναι κι ένας αστυνομικός, δόθηκε τριετής αναστολή ενώ η έφεση τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Παράλληλα, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και απάλλαξε άλλους δύο κατηγορούμενους.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 12 άτομα , μεταξύ των οποίων και ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση (λόγω και έργω) και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Π. Ψωμιάδης παραπέμφθηκε για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, oι παραπάνω κατέστησαν κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση εναντίον του δημάρχου.

Στον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης και πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αποδόθηκε ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του Γ. Μπουτάρη.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο έκτακτο δελτίο – Χιόνια μέχρι το απόγευμα στην Αττική

Δεμένα από αύριο τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:43