search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:20
MENU CLOSE

Για επαγγελματική «εξόντωσή» της καταγγέλει το Χόλιντουντ και το δίκτυο ABC η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ

10.02.2023 12:31
roseanne-new (2)

Θύμα της κουλτούρας της ακύρωσης υποστηρίζει ότι έχει πέσει η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ, τα βάζει με το Χόλιγουντ και «κατακεραυνώνει» το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

H, βραβευμένη με ΕΜΜΥ και Χρύση Σφαίρα, ηθοποιός με αφορμή τον επαγγελματικό εκτοπισμό της πριν από περίπου πέντε χρόνια αλλά και επάνοδο της στα τηλεοπτικά πράγματα με την ειδική σταντ απ κωμική εκπομπή «Roseanne Barr: Cancel This!» («Ροζάν Μπάρ: Ακυρώστε το») στη συνδρομητική πλατφόρμας ροής FoxNation, αλλά και το ντοκιμαντέρ «Who is Roseanne Barr?» («Ποια είναι η Ροζάν Μπαρ») το οποίο εξετάζει την θυελλώδη καριέρα της, σε συνέντευξη της στους «Los Angeles Times» ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Η ηθοποιός υποστήριξε ότι «έχασε τα πάντα» όταν το τηλεοπτικό δίκτυο ABC την απέλυσε από την επιτυχημένη κωμική σειρά «Ροζάν», ενώ ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης, (και η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «The Conners») και κατηγόρησε το Χόλυγουντ για «δύο μέτρα και δυο σταθμά», συγκρίνοντας την αντιμετώπιση της με εκείνη των κωμικών Ντέιβ Σαπέλ και Λούι Σέκελι (γνωστός ως Λουί Σι Κέι).

Χειμαρρώδης η Μπαρ στη συνέντευξη της: «Δεν το έκαναν σε κανέναν άλλο στο Χόλιγουντ, αν και πάντα αναφέρουν τον Σαπέλ και τον Σι Κέι. Ο Σι Κέι έχασε μεν τα πάντα αλλά διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Ο Σαπέλ προστατεύτηκε από το Netflix. Είμαι ο μόνος άνθρωπος που τα έχασε όλα, το έργο ζωής του οποίου κλάπηκε, κλάπηκε από ανθρώπους που νόμιζα ότι με αγαπούσαν. Κι έπειτα σιωπή. Δεν υπάρχει κανένας στο Χόλιγουντ ο οποίος να με υπερασπίστηκε δημοσίως, εκτός από τη Mo’nique, η οποία είναι γενναία και καλή φίλη».

Ο Σαπέλ εξακολούθησε να τροφοδοτεί με περιεχόμενο το Netflix, παρα την θύελλα αντιδράσεων και την έντονη κριτική που είχε δεχθεί για τρανσφοβικά σχόλια στο σταντ απ σόου του «The Closer», ενώ το δίκτυο FX ακύρωσε τη σειρά εκπομπών του Σι Κέι, όταν παραδέχθηκε το 2017 ότι αυνανιζόταν μπροστά σε γυναίκες συναδέλφους του. Έκτοτε ο Σί Κέι έχει περιθωριοποιηθεί και αναγκαστεί να διανέμει ο ίδιος τις εκπομπές σταντ απ κωμωδίας και σάτιρας που κάνει. Στο μεταξύ, έπειτα από τα σκάνδαλα που προκάλεσαν αμφότεροι, τιμήθηκαν καθένας με Grammy για το έργο του.

Ένα τουίτ πριν από πέντε χρόνια, μέσα στη νύχτα και κάτω από ιδιαίτερη για εκείνη συνθήκη, αναφέρει η Μπαρ, ήταν η αιτία για να «ακυρωθεί» η καριέρα της και να βρεθεί εκτός.

Πίσω στο 2017 με τουίτ της είχε αναφερθεί στην τότε σύμβουλο του πρώην προέδρους Μπαράκ Ομπάμα, Βαλερι Τζάρετ, συγκρίνοντας την με τους απογόνους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των χαρακτήρων της σειράς ταινιών «Ο πλανήτης των πιθήκων».

Η Μπαρ στη συνέντευξη της υποστήριξε ότι αργότερα συνειδητοποίησε τη χοντράδα που έκανε, καθώς η Τζάρετ είναι αραβικής καταγωγής και ότι όταν τουίταρε ήταν υπο την επίρροια χαπιών κατά της αϋπνίας.

«Με έριξαν στην πυρά λες και ήμουν μάγισσα», συνεχίζει στη συνέντευξη της. «Μού αρνήθηκαν το δικαίωμα να ζητήσω συγγνώμη. Αγνόησαν τις εκκλήσεις μου να βγώ σε κάποια εκπομπή για επανόρθωση ζητώντας συγγνώμη. Τα στελέχη του σταθμού έκοψαν την εκπομπή «Ροζάν», αν και είχε την υψηλότερη τηλεθέαση στο δίκτυο και με απέλυσαν. Θεέ μου με μισούσαν τόσο πολύ. Ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ με μισούσαν. Με μισούν επειδή έχω ταλέντο. Επειδή έχω άποψη. Παρόλο που η «Ροζαν» ήταν πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή, προτίμησαν να μην έχουν τη Νο1 εκπομπή. «Σκότωσαν» τον χαρακτήρα μου- μήνυμα για μένα- γνωρίζοντας ότι είμαι ψυχικά άρρωστη, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ψυχικής υγείας- ότι όντως ήθελαν να αυτοκτονήσω».

Ελάχιστα πράγματα έκανε έκτοτε η Μπάρ και στο μεταξύ περιόρισε τη δραστηριότητα της στα σόσιαλ μίντια.

Εν τούτοις όσοι περίμεναν ότι η ιδιαιτέρως εκδηλωτική ηθοποιός έπειτα από την γκάφα που έκανε θα ηρεμούσε, μάλλον θα «πέσουν έξω». Δηκτικές αναφορές σε «δωρητές της Χίλαρι» και υπαινιγμούς για θεωρίες συνωμοσίας για «επιτροπή των Δημοκρατικών που πίνουν αίμα μωρών» θεωρείται βέβαια ότι θα κάνει τους φιλελεύθερους να σφίγγουν τα δόντια τους.

Με την εκπομπή «Cancel this!» στέλνει μήνυμα ότι δεν καταθέτει τα όπλα. «Δεν πρόκειται τους πλούσιος και τους προνομιούχους να κερδίσουν», λέει.

Διαβάστε επίσης:

Google Lens: Αν μπορείς να το δεις, μπορείς και να το… ψάξεις – Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα στις αναζητήσεις

ΑΝΤ1 – Βίκυ Χατζηβασιλείου: Πολύ θα ήθελαν αλλά…

Σασμός – Spoiler: Η καταδίωξη του Σταύρου οδηγεί σε ολέθριες συνέπειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:14