ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 06:38
MENU CLOSE

Δημήτρης Μάντζος: «Στάχτη στα μάτια κι εμπαιγμός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τις συντάξεις»

14.02.2023 16:53

Εμπαιγμό και στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μάντζος τις σημερινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το έκτακτο βοήθημα σ’ όσους δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

«Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Μάντζος και ανέφερε ότι είναι η ώρα για καθαρές λύσεις. Ειδικότερα επισήμανε:

Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.

Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ό,τι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

-Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.

-Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.

-Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Λαγούς με πετραχήλια τάζει ο Μητσοτάκης στους συνταξιούχους

Μητσοτάκης από Δυτική Μακεδονία: Έμφαση στις συντάξεις, άνοιγμα στους οφειλέτες (video)

Νεκτάριος Σαντορινιός: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του την Τετάρτη στη Ρόδο

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 06:05
Exit mobile version