Δημήτρης Μάντζος: «Στάχτη στα μάτια κι εμπαιγμός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τις συντάξεις»
Εμπαιγμό και στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μάντζος τις σημερινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το έκτακτο βοήθημα σ’ όσους δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.
«Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Μάντζος και ανέφερε ότι είναι η ώρα για καθαρές λύσεις. Ειδικότερα επισήμανε:
– Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.
– Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ό,τι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.
-Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.
-Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.
-Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Λαγούς με πετραχήλια τάζει ο Μητσοτάκης στους συνταξιούχους
Μητσοτάκης από Δυτική Μακεδονία: Έμφαση στις συντάξεις, άνοιγμα στους οφειλέτες (video)
Νεκτάριος Σαντορινιός: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του την Τετάρτη στη Ρόδο