search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:07
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για προσωπική διαφορά: Εφάπαξ επίδομα 200-300 ευρώ σε όσους δεν είδαν αυξήσεις

14.02.2023 13:14
mitsotakis-kysea-1

Τη μέθοδο της εφάπαξ ενίσχυσης των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους ακολουθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι συνταξιούχοι που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους, θα λάβουν εφάπαξ βοήθημα ύψους 200-300 ευρώ, ανάλογα με τις συντάξεις που λαμβάνουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξειδίκευση του μέτρου θα γίνει αύριο από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καθώς η προσωπική διαφορά καθιερώθηκε από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Επίσης, άφησε αιχμές για όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για επιδόματα, λέγοντας ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τους συνταξιούχους με χαμηλές συντάξεις που δεν είδαν αυξήσείς λόγω προσωπικής διαφοράς.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην Κοζάνη:

«Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον προβληματισμό μου για εκείνους που ενώ θεσμοθέτησαν την προσωπική διαφορά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Πράγματι υπήρχαν αδικίες και συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις οι οποίοι επειδή είχαν προσωπική διάφορά δεν είδαν αύξηση», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός

«Έχουμε καλύτερη εικόνα του προϋπολογισμού. Έχουμε περισσότερα έσοδα και αναγγέλλω ότι θα υπάρξει έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους μεταξύ 200 και 300 ευρώ. Το βοήθημα αυτό θα δοθεί εφάπαξ».

Οι σχετικές εξαγγελίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη, από το οικονομικό επιτελείο.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα» (photos/videos)

Κύρτσος: Είμαι μικρομεσαίος που έπεσα έξω στην κρίση – Μητσοτάκης και ΝΔ χρωστούν 400 εκατομμύρια (Video)

Μητσοτάκης από Φλώρινα: «Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί που τσάκισαν τις συντάξεις τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:02