search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:43
MENU CLOSE

Ιερώνυμος: «Πονάω για τον πατέρα Αντώνιο και για τον Λουπασάκη, αλλά έκανα το καθήκον μου» – Τι είπε για τις υποκλοπές (Video)

17.02.2023 18:08
ieronimos_new

«Πονάω για την περίπτωση του Λουπασάκη, πονάω για την περίπτωση του Αντωνίου, αλλά έχω και καθήκον να σταθώ πλάι για να γιατρευτούν όλα αυτά τα πράγματα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πονάει» και για τις δύο περιπτώσεις, αλλά «έχω και καθήκον να σταθώ πλάι για να γιατρευτούν όλα αυτά τα πράγματα. Και ο Θεός έχει…».

«Η αρρώστια της εποχής μας είναι η ταχύτητα των ειδήσεων. Και κυρίως η ταχύτητα της πληροφορίας. Και το δεύτερο συμπεριφορά, με συγχωρείτε για τη φράση, των δημοσιογράφων. Ο Έλληνας θέλει το κουτσομπολιό. Του αρέσει η πολλή πολλή συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα. Γι αυτό θα δείτε ολόκληρες φυλλάδες για τα ίδια πράγματα της ίδιας ημέρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην προκειμένη περίπτωση και αν ξέρει το πρόβλημα, αν το έχει ζήσει, είτε αυτό λέγεται πατήρ Λουπασάκης, είτε πατήρ Αντώνιος, έχει κάνει κατά τη γνώμη του το καθήκον του και έχει καταβάλει τις προσπάθειες. Άλλοτε αυτά πετυχαίνουν και άλλοτε δεν πετυχαίνουν. Έχει κάνει τον αγώνα του. Ελάτε τώρα να δούμε. Αυτοί που δημοσίευσαν όλα αυτά και δημοσιεύονται είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στο πρόβλημα. Είναι οι ίδιοι που πήγαιναν και παρακολουθούσαν τα γεγονότα.

Είναι οι ίδιοι που πρωτοστατούσαν σε αυτά. Το καθήκον του Αρχιεπισκόπου, πέρα από όλα τα άλλα, δεν είναι διοικητής. Δεν είναι αστυνομικός. Ο επίσκοπος και Αρχιεπίσκοπος είναι και πατέρας. Είναι τα παιδιά που μέσα στην οικογένεια κάνανε λάθος. Ο πατήρ Λουπασάκης, ωραία να λάβουμε τα μέτρα, με έναν τρόπο που δεν εξευτελίζει τον άνθρωπο. Απεσύρθη με το δικό του τον τρόπο. Δεν έχει καθήκον ο Αρχιεπίσκοπος, ο πατέρας, αυτά τα παιδιά που ήταν και είναι κοντά του πέντε – δέκα παιδιά να δοκιμάσουν την αγάπη του πνευματικού τους πατέρα. Γιατί πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως να πάρει το μαχαίρι και να κόψει το κεφάλι των παιδιών αυτών;».

«Πιστεύω ότι σε αυτά τα μνημεία, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που γίνεται σε πολιτεύματα σε σύνορα, αυτά τα μνημεία πρέπει να μένουν ελεύθερα και για όλους τους ανθρώπους» ανέφερε παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς για την Αγία Σοφία.

Ειδικότερα, ερωτώμενος εάν είναι μια ευκαιρία να ανοίξουν κι άλλα θέματα – όπως αυτό της Αγίας Σοφιάς – τώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει πέσει πάνω στην Τουρκία:

«Αυτό το θέμα θα είχε τεθεί αν σκεπτόμαστε σοβαρά. Όχι μόνο από εμάς τους Έλληνες, τους Ορθοδόξους, αλλά από όλο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά περισσότερο και σε αυτούς, τους μουσουλμάνους και στον τουρκικό κόσμο, αφού είναι ένα μνημείο πολιτισμού διαχρονικό και να μην το ταυτίζουν με συγκεκριμένες περιόδους της ζωής ή με συγκεκριμένα γεγονότα πολέμων κλπ. Όλα αυτά τα μνημεία όπου κι αν υπάρχουν, είτε στην Τουρκία είτε στη Συρία γκρεμισμένα, έχουν τη δική τους ιστορία, η οποία προχωράει μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Πιστεύω ότι σε αυτά τα μνημεία, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που γίνεται σε πολιτεύματα σε σύνορα, αυτά τα μνημεία πρέπει να μένουν ελεύθερα και για όλους τους ανθρώπους».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει ο ίδιος το ζήτημα των υποκλοπών, την στιγμή που γίνεται έντονη συζήτηση για την κρίση δημοκρατίας στη χώρας μας, ο Ιερώνυμος είπε ότι «αυτό το φαινόμενο είναι διαφθορά» και συμπλήρωσε ότι είναι κάτι «που δεν θα επαινούσαμε».

Επιπροσθέτως, σε ερώτηση για το εάν η ανησυχεί για τυχόν παρακολουθήσεις στην εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, είπε: «Δεν μπορώ να το πω, δεν θα υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος και αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τον συλλογισμό του, ανέφερε ότι «Ασφαλώς θα υπάρχουν παρακολουθήσεις και αυτό φαίνεται είτε από δημοσιεύματα είτε από πλευρές εκβιαστικές είτε από πλευρές περίεργες».

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Πολίτη: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης για τον εκβιασμό με ψεύτικες φωτογραφίες – «Οι γυναίκες να μην φοβούνται να μιλήσουν»

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε κλάματα ο Δασκαλάκης – «Ήθελε το σπέρμα μου για να κάνει μάγια» (Videos)

Τσικνοπέμπτη: Τσικνο-νέφος σκέπασε την Αθήνα – Δυόμιση φορές πάνω από το συνηθισμένο η αιθαλομίχλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:43