search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:05
MENU CLOSE

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση να φέρει άμεσα το πλήρες κείμενο για τους καλλιτέχνες

17.02.2023 23:22
sia anagnostopoulou

«Σήμερα όλος ο κόσμος του Πολιτισμού περίμενε την νομοθετική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Αντ’ αυτής βγήκε ένα δελτίο τύπου με ασαφές περιεχόμενο», αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τη δημοσίευση της ΚΥΑ για τα μισθολογικά των καλλιτεχνών.

«Προς το παρόν, αυτό που φαίνεται είναι ότι έχουμε το ευτράπελο οι καλλιτέχνες να προσλαμβάνονται ως ΔΕ και να πληρώνονται ως Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Η διαβάθμιση παραπέμπεται στις καλένδες. Δεν μπορούμε παρά να το εκλάβουμε ως άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες. Να φέρει άμεσα το πλήρες κείμενο, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί να επικαλείται τους αγώνες των σωματείων για να υπογραφεί ο νόμος του 2017 και μετά να ισχυρίζεται ότι ο νόμος αυτός ευθύνεται για το πρόβλημα. Ο νόμος του 2017 έλυσε το πρόβλημα των αποφοίτων πριν το 2003, δίνοντάς τους ακαδημαϊκή διαβάθμιση ΤΕ. Το πρόβλημα το δημιούργησε το προεδρικό διάταγμα, που αγνοώντας όλα τα βήματα που έγιναν, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της διαβάθμισης των καλλιτεχνών, δημιούργησε μόνο βαθμίδες ΔΕ, αγνοώντας ακόμα και τον νόμο του 2017. 

Η αλαζονεία, ο κυνισμός και η “αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ” δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα που με απόλυτα δική της ευθύνη δημιούργησε η κυβέρνηση. 

Παραμένουμε με σεβασμό στο πλευρό των καλλιτεχνών και περιμένουμε τις δικές τους αποφάσεις», καταλήγει η κα Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Μόναχο προς ομογενείς: «Να γυρίσετε και να ψηφίσετε»

Οικονόμου: Ο Τσίπρας πιστεύει πως απευθύνεται σε αμνήμονες και αφελείς

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Ελισάφ: Παράδειγμα ενεργού και προοδευτικού πολίτη


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 12:04