search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:27
MENU CLOSE

Ασιατικό κοτόπουλο με πορτοκάλι

18.02.2023 06:00
kotopouloportokali_new

Μια υπέροχη και αρκετά διαδεδομένη συνταγή από την ασιατική κουζίνα, που ετοιμάζεται εύκολα με τηγανητές παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, που καλύπτονται από γλυκοπικάντικη πορτοκαλένια σάλτσα.

Υλικά για τη Συνταγή

4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
3 αυγά, χτυπημένα
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη ή 2 σκελίδες πολτοποιημένες
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ετοιμάστε τη σάλτσα, βάζοντας το χυμό, τη ζάχαρη, το ξύδι, τη σόγια σως, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μπούκοβο σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το στη φωτιά για 3 λεπτά.

2. Σε ένα μικρό μπολάκι ή ένα ποτήρι, βάλτε τη 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε, έτσι ώστε δημιουργηθεί μια πάστα.

3. Αδειάστε το μίγμα αυτό στο κατσαρολάκι με το πορτοκάλι και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε τον χαμηλό βρασμό για 5 ακόμα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Όταν πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το ξύσμα.

4. Για το κοτόπουλο, ανακατέψτε σε ένα πιάτο ή χαμηλό μπολ, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Βάλτε μια τσιμπιά αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο ξεχωριστό χαμηλό πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.

5. Πανάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου (αφού τα έχετε στεγνώσει καλά), πρώτα στο μίγμα των αυγών και έπειτα στο αλεύρι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.

6. Βάλτε σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα 6-7 εκατοστά σπορέλαιο και ζεστάνετέ το σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Δουλέψτε σε παρτίδες και τηγανίστε τις μπουκιές για 2-3 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε τις σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε με τις επόμενες.

7. Τέλος, ρίξτε το κοτόπουλο στη σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρετε με ρύζι, λίγο ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι και σουσάμι, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Ρεβανί καρύδας, από την Κέρκυρα

Λουκουμάδες γλυκάνισου, με γλάσο

Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με σφολιάτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:25