search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:14
MENU CLOSE

Υπουργείο Μετανάστευσης: 105 εκατ. ευρώ στο Λιμενικό για νέα σκάφη

20.02.2023 10:34
SKAFOS_LIMENIKO_new

Στη χρηματοδότηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με 105 εκατομμύρια ευρώ προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η χρηματοδότηση γίνεται από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφορά στην απόκτηση 50 νέων σκαφών.

Όπως σημειώνεται, «μέσω της δράσης αυτής, θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία θα συμβάλει στον έλεγχο και την παρακολούθηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στα θαλάσσια σύνορα».

Συγκεκριμένα, στόχος είναι η προμήθεια δύο παράκτιων περιπολικών σκαφών άνω των 30 μέτρων, πέντε ταχύπλοων περιπολικών σκαφών άνω των 17,5 μέτρων, δύο σκαφών ειδικών επιχειρήσεων-νηοψιών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, έντεκα ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων, με υγειονομικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών/τραυματιών, δέκα καταδιωκτικών περιπολικών σκαφών άνω των 18 μέτρων και είκοσι ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Βαρβάρα: Άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ εναντίον κατοικιών (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής – Διεκόπη η δίκη

Κύθηρα: Δεν έδεσε στο λιμάνι λόγω καιρού το Aqua Jewel 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:13