search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Μαδαγασκάρη: Βίντεο με το «μάτι» του κυκλώνα Φρέντι που «σαρώνει» τη χώρα – Ένας νεκρός, χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

21.02.2023 23:29
kiklonas madagaskari98- new

Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κυκλώνα Φρέντι που πλήττει τη νησιωτική χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Οι αρχές έχουν αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ ανέφεραν τον πρώτο θάνατο λόγω του κυκλώνα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μαδαγασκάρης, ο κυκλώνας Φρέντι έφθασε το βράδυ της Τρίτης στο νοτιοανατολικό άκρο της νησιωτικής χώρας, ελαφρώς εξασθενημένος, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο και ριπές που έφθαναν τα 180 χλμ/ώρα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονίστηκε ο κίνδυνος που διατρέχουν οι παράκτιες περιοχές, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και κύματα ύψους άνω των 8 μέτρων στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών.

Ένας 27χρονος πνίγηκε κοντά στο λιμάνι του Μαχανόρο, ενώ περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην περιοχή Βατοβάβι, ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

«Στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους», είπε η Τάνια Ρατζαοναριβόνι, κάτοικος της πόλης Μαναντζάρι.

Σχεδόν έναν μήνα μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Σενέσο που στοίχισε τη ζωή σε 33 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους, η Μαδαγασκάρη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν νέο, καταστροφικό κυκλώνα.

Ο κυκλώνας Φρέντι αναμένεται να κατευθυνθεί δυτικά και να πλήξει τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, επηρεάζοντας περίπου 3,3 εκατ. ανθρώπους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (UNOCHA).

Εν τω μεταξύ, το «μάτι» του κυκλώνα «Φρέντι» πάνω από τη Μαδαγασκάρη κατέγραψε δορυφόρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) σε μια εικόνα άκρως εντυπωσιακή.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν: Μας απασχολούν πάντα οι ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια της – Τι είπε για τα F- 35 (Video)

Πυρηνικά: Θα αντέξει η ισορροπία του τρόμου;

Φλόριντα: Αλιγάτορας σκότωσε 85χρονη που προσπαθούσε να σώσει τον σκύλο της (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:01