search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:58
MENU CLOSE

Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα μανιταριών και τυρί που λιώνει

22.02.2023 06:00
sito-.-30-Pasta-al-forno-con-funghi

Μια εύκολη, οικονομική και χορταστική συνταγή για ζυμαρικά που ψήνονται στο φούρνο μαζί με πλούσια σάλτσα μανιταριών που θυμίζει μπεσαμέλ και πασπαλίζονται με τυρί που λιώνει.

Σερβίρεται σαν συνοδευτικό, ως κυρίως πιάτο μαζί με σαλάτα εποχής αλλά επίσης είναι ιδανικό για επίσημα τραπέζια, σε πάρτι, σε μπουφέ, όπου θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για τη Συνταγή

1 συσκευασία ζυμαρικά πένες, κοφτό κτλ. (500 γραμμάρια)

250 γραμμάρια τυρί που λιώνει (τσένταρ, γκούντα, ένταμ κτλ.)

Για τη σάλτσα μανιταριών

300 γραμμάρια μανιτάρια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

400 ml γάλα πλήρες, χλιαρό

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

1.Αρχικά, καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα νωπό πανί και κόψτε τα σε μέτρια χοντρές φέτες.

2.Στη συνέχεια, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.

3.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μόλις αποβάλλουν τα υγρά τους, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά.

4.Μετά από 2-3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε. Το μίγμα μπορεί να σβολιάσει, όμως είναι κάτι φυσιολογικό. Αφού καβουρδιστεί το αλεύρι για άλλα 2-3 λεπτά, ρίξτε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατέψτε.

5.Συναχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα μανιταριών. Μόλις είναι έτοιμο, αλατοπιπερώστε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

6.Σε ένα τετράγωνο πυρέξ 30 Χ 30, στρώστε τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα ανακατέψετε καλά με τη σάλτσα.

7.Πασπαλίστε ομοιόμορφα το τυρί στην επιφάνεια του φαγητού και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 15 λεπτά και έπειτα για 7-8 λεπτά μόνο στη ρύθμιση του γκριλ.

8.Μόλις ροδίσει καλά η επιφάνεια του, βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετέ το ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο δίχρωμο νεροκέικ της φτωχικής κουζίνας, με σόδα (ανθρακούχο νερό)

Ασιατικό κοτόπουλο με πορτοκάλι

Ρεβανί καρύδας, από την Κέρκυρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 00:53