search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Λάρισα: Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει

24.02.2023 14:02
mitsotakis_larisa_new

Κάλεσμα στους «παλιούς και νέους φίλους της ΝΔ» να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς εκλογές απηύθυνε ο πρωθυπουργός από τον Πλατύκαμπο, του Δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογικό ύφος, είπε προς συγκεντρωμένους πολίτες ότι «θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να σας μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία είχαμε υπογράψει, θα την τηρήσουμε και την επόμενη τετραετία. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι προσβλέπω πολύ στη δική σας στήριξη. Προσβλέπω στη στήριξη των παλιών και νέων φίλων της ΝΔ, στις επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη. Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την πορεία την οποία έχουμε χαράξει, να πάμε τη χώρα ακόμα πιο ψηλά, να πάμε τη Θεσσαλία ακόμα πιο ψηλά. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

Αναφερόμενος, δε, στις ενισχύσεις που η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες και ειδικά στους αγρότες, σημείωσε ότι «επιστρέφουμε όλον τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για όλο το χρόνο, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευσή μας, 80 εκατ. κόστος. Μπορούμε, όμως, να το κάνουμε γιατί η οικονομία μας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε και εμείς. Γιατί προσελκύουμε επενδύσεις, διότι έχουμε βάλει τη χώρα πια σε μία διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά» και τόνισε ότι «όλα αυτά τα οποία επιστρέφουμε στους πολίτες, στους αγρότες μας, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται, δεν είναι προϊόν ούτε πρόσθετου δανεισμού, ούτε υπερφορολόγησης. Το προϊόν της ανάπτυξης επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Απευθυνόμενος, δε, ειδικά στον αγροτικό κόσμο, είπε χαρακτηριστικά: «Τα κάναμε όλα καλά; Όχι. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε; Βεβαίως και υπάρχουν. Αλλά δεν  υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα έχει αλλάξει πια πίστα, ότι η πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει είναι μια πορεία αισιοδοξίας και ότι όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών μας, έχουν κάθε λόγο να γνωρίζουν ότι με αυτή την κυβέρνηση θα έχουν ένα συνομιλητή ο οποίος θα είναι αξιόπιστος, ο οποίος θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε και τον πρωτογενή μας τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη».

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είχα την ευκαιρία να δω τα απτά παραδείγματα της πάρα πολύ στενής στρατηγικής συνεργασίας πια που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την παρουσία αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εδώ στη Λάρισα. Είναι μία μόνο μικρή ένδειξη του πώς έχουμε αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδος γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Επίσης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST», όπου δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, startups διαφορετικών κλάδων και ένας από τους επτά εγκεκριμένους από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευρωπαϊκούς κόμβους ψηφιακής καινοτομίας, το Health Club.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Παππά: «Σεβαστή η απόφαση αλλά αντίθετη προς την αλήθεια» – Παραμένει στο ψηφοδέλτιο

Νίκος Παππάς: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την καταδίκη του για τις τηλεοπτικές άδειες

Εύα Καϊλή: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39