search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46
MENU CLOSE

Οχάιο: Ο εκτροχιασμός τρένου με χημικά σκότωσε σχεδόν 45.000 ζώα (Photos/Videos)

24.02.2023 20:35
ohio treno

Σχεδόν 45.000 ζώα έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα ενός εκτροχιασμού τρένου με τοξικά χημικά αυτό το μήνα σε μια πόλη του Οχάιο, δήλωσαν περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι.

Το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Οχάιο ενημερώνει την αρχική εκτίμηση για 3.500 νεκρά ζώα μετά τον εκτροχιασμό της 3ης Φεβρουαρίου.

Ο απολογισμός καταγράφηκε σε ακτίνα 5 μιλίων (8 χλμ) από το σημείο του εκτροχιασμού, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Συνολικά 38 βαγόνια εκτροχιάστηκαν κατά το ατύχημα, 11 εκ των οποίων μετέφεραν επικίνδυνα υλικά. Οι κάτοικοι ανέφεραν αργότερα ότι αισθάνονταν αδιαθεσία.

Η Μέρι Μερτς, η οποία διευθύνει το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Οχάιο (ODNR), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι και τα 43.700 ζώα που βρέθηκαν νεκρά ήταν υδρόβια είδη και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι χερσαία ζώα σκοτώθηκαν από τα χημικά του τρένου.

«Επειδή οι χημικές ουσίες περιορίστηκαν, δεν έχουμε δει επιπλέον σημάδια μόλυνσης της υδρόβιας ζωής», είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν αμέσως μετά τη ατύχημα πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι συνθήκες του εκτροχιασμού

Την Πέμπτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) είπε ότι το πλήρωμα του τρένου προσπάθησε να φρενάρει λίγες στιγμές πριν από τον εκτροχασμό, αφού διαπίστωσε ότι ένα ρουλεμάν τροχού είχε θερμανθεί.

Καθώς ο μηχανοδηγός πάτησε τα φρένα, ξεκίνησε επίσης ένα αυτόματο σύστημα πέδησης, επιτρέποντας στο τρένο να σταματήσει, σύμφωνα με το NTSB.

«Αφού σταμάτησε το τρένο, το πλήρωμα παρατήρησε φωτιά και καπνό», ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση δεν βρήκε στοιχεία ότι το τρένο ταξίδευε πάνω από το όριο ταχύτητας των 80 χλμ./ώρα.

Ωστόσο η έκθεση δεν ρίχνει φως στις λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς προκάλεσε τον εκτροχιασμό.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, η πρόεδρος του NTSB είπε ότι το ατύχημα ήταν «100% αναστρέψιμο».

«Δεν υπάρχει ατύχημα. Κάθε γεγονός που ερευνούμε μπορούσε να αποφευχθεί».

Οι πυρκαγιές στο σημείο του εκτροχιασμού περιορίστηκαν στις 5 Φεβρουαρίου, αλλά οι αρχές ανησυχούσαν ότι πέντε βαγόνια που μετέφεραν 115.580 γαλόνια (437.500 λίτρα) χλωριούχου βινυλίου – ένα άοσμο αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή PVC – θα μπορούσαν να εκραγούν.

Έτσι, οι αξιωματούχοι διεξήγαγαν ελεγχόμενη καύση της ουσίας, δημιουργώντας ένα τεράστιο νέφος μαύρου καπνού πάνω από το East Palestine.

Η εταιρεία Norfolk Southern η οποία διαχειρίζεται τα τρένα έχει πληρώσει 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε κατοίκους που ζουν κοντά στο σημείο.

Επίσης την Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιγκιγκ επισκέφθηκε την περιοχή, και αφού αναγνώρισε ότι «θα μπορούσε να είχε μιλήσει νωρίτερα» για το περιστατικό κατηγόρησε την εταιρεία και την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία, όπως είπε, χαλάρωσε τους σιδηροδρομικούς κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα καλεί σε διάλογο, ανοιχτή η Ρωσία, επιφυλάξεις της Δύσης

Λύθηκε το μυστήριο με τη σιδερένια μπάλα σε ακτή της Ιαπωνίας – Πρόκειται για κάτι πολύ συνηθισμένο (Videos)

Η Ρωσία προειδοποιεί ΝΑΤΟ – Ουκρανία για απάντηση στις προκλήσεις στην Υπερδνειστερία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46