search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:27
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Για ακόμη δύο μήνες στην φυλακή για την υπόθεση Qatargate – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

03.03.2023 12:51
kaili1212_new2

Το Εφετείο των Βρυξελλών απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή και επομένως η ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή των Βρυξελλών για ακόμη δύο μήνες.

Λίγο νωρίτερα είχε απορριφθεί και το αντίστοιχο αίτημα του επίσης εμπλεκόμενου στην υπόθεση Qatargate, Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

Οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βελγίου αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Eύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εφετείου.

Η προδικαστική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και ένα μήνα αντίστοιχα.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Διαβάστε επίσης:

Στον αέρα οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί κάτω από το βάρος του πολύνεκρου δυστυχήματος – Τι εισηγήσεις δέχεται ο πρωθυπουργός

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη σιωπηρή διαμαρτυρία για τα θύματα στο Σύνταγμα στις 19:00 της Παρασκευής

Κώστας Μπακογιάννης: Του έστειλαν απειλητική επιστολή και σφαίρα 45 χιλιοστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:26