search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:54
MENU CLOSE

Η νέα πρόκληση για την ενημερωτική τηλεόραση

08.03.2023 13:22
nero_new

Η όψιμη καταγγελτική-«αποκαλυπτική» δημοσιογραφία και οι παρουσιαστές, σχολιαστές, αναλυτές, κυρίως της τηλεόρασης, καθώς έχει τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, φέρνει στο φως ελλείψεις, παραβλέψεις, αδράνειες σε εγκληματικό βαθμό στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Την ίδια ώρα η ζωή συνεχίζεται με αξιοσημείωτο τρόπο. Την 1η Μαρτίου κατατέθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο μαμούθ 263 άρθρων, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Νερού, ενώ εμπεριέχει –όπως έχει επισημανθεί από μερίδα του Τύπου– και νέες παρεκκλίσεις από την πολεοδομική νομοθεσία στο Ελληνικό.

Κινητοποιήσεις έχουν γίνει, ενημέρωση από εργαζόμενους και φορείς επίσης, με πραγματοποίηση συνελεύσεων, δημοσιοποίηση ανακοινώσεων κ.λπ. κ.λπ. Λογικά ουδείς μπορεί να αναρωτηθεί γιατί δεν είπαν κάτι οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους. Άλλωστε στο διαδίκτυο είναι όλα.

Το σχέδιο νόμου θα περάσει προς ψήφιση τις προσεχείς ημέρες. Θεωρητικά ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές θα καλύψουν το θέμα, αν όχι με την ίδια ζέση που επιδεικνύουν για τους σιδηροδρόμους έπειτα από την τραγωδία στα Τέμπη, έστω με παρόμοια, στο πλαίσιο άσκησης του λειτουργήματος για το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνία. Είναι η νέα πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:

Ψινάκης: «Υπήρχαν ναρκωτικά στο κότερο αλλά δεν ήταν δικά μας» – Τι είπε για Λαζόπουλο, Ρουβά (video)

ΕΣΗΕΑ: «Ενώνουμε τη φωνή μας με την κοινωνία – 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα»

ΕΡΤ: Ενώσεις εργαζομένων καταγγέλλουν σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:53