search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:37
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Η αγωνιώδης αναζήτηση του μηχανοδηγού – Επί 17 λεπτά προσπαθούσε να βρει κάποιον (Video)

08.03.2023 18:08
trena tempi765- new

Επί 17 λεπτά, από τη Λάρισα ως το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο μηχανοδηγός του Intercity με αγωνία προσπαθούσε να βρει κάποιον ώστε να καταλάβει τι συμβαίνει και να σταματήσει την μοιραία πορεία της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, o Γιώργος Κουτσούμπας πέρασε 17 αγωνιώδη λεπτά, καλώντας επίμονα τον σταθμάρχη της Λάρισας, χωρίς να παίρνει απάντηση.

Όπως φαίνεται λίγο πριν γραφτεί η τραγωδία ο μηχανοδηγός  του Intercity 62 είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μπαίνοντας λοιπόν στη γραμμή καθόδου φαίνεται να τηλεφώνησε σε συνάδελφό του για να μάθει αν κινείται κι αυτός στην ίδια γραμμή.

Ο μηχανοδηγός του Intercity 62  πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του άλλης αμαξοστοιχίας, ρωτώντας τον με αγωνία αν βρίσκεται κι αυτός στην ίδια γραμμή, στην οποία γράφτηκε λίγα λεπτά μετά η τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το τηλεφώνημα αυτό, που φέρεται να είναι το τελευταίο που πρόλαβε να κάνει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας δεν απέδωσε καρπούς.

Ο συνάδελφος που πήρε στο τηλέφωνο ο μηχανοδηγός του Intercity 62 πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν ήταν στην εμπορική αμαξοστοιχία, που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με το επιβατικό τρένο. Ήταν αλλού.

«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής, για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή», αποκαλύπτει συνάδελφος του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Όπως εξηγεί, όμως, η βάρδια είχε αλλάξει. «Τα παιδιά είχαν αλλάξει τη βάρδιά τους και ήταν άλλοι στη θέση τους. Άλλοι ήταν, κανονικά, να κάνουν αυτό το δρομολόγιο, και άλλοι πήγαν τελικά. Ο Γιώργος προσπάθησε να διαπιστώσει εάν ερχόταν τρένο κατά πάνω του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνάδελφος του μηχανοδηγού.

Την ίδια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο έμπειρος μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του, προκειμένου να μάθει σε ποιο σημείο βρισκόταν το εμπορικό τρένο, μετέφερε χθες και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή, πάντως, να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη για να φανούν όλες οι κλήσεις που έκαναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τι ειπώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό πρόβλημα υγείας φέρεται να αντιμετώπιζε ο αστυνομικός που έπεσε με χειροπέδες στο Θερμαϊκό

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Επεισόδια στο κέντρο – Επτά συλλήψεις και 13 προσαγωγές (photos/videos)

Απεργία 8 Μάρτη: Επεισόδια μετά το τέλος της μαζικής πορείας στην Πάτρα (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33