search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:55
MENU CLOSE

Τέμπη: Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας – Λουλούδια και σημειώματα στο ΑΠΘ για τους νεκρούς φοιτητές (Photos/Video)

09.03.2023 15:50
trisagio tempi 654- new

Κλίμα οδύνης και συγκίνησης επικράτησε στο τρισάγιο που τέλεσε στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Δεκάδες πολίτες έφθασαν με πούλμαν στα Τέμπη από τη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με το thesstoday, στο σημείο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κι άλλοι τοπικοί φορείς.

Επίσης, στο τρισάγιο βρέθηκαν και αυτοί που από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν στα συντρίμμια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι διασώστες που προσέφεραν πολύτιμη υπηρεσία.

Κάποιοι άνθρωποι λύγισαν, καθώς για εκείνους, ειδικά όσους έχασαν τα παιδιά τους, δεν υπάρχει καμία παρηγοριά που θα απαλύνει τον πόνο τους.

Την ίδια ώρα, ξύπνησαν μνήμες στην περιοχή, καθώς ένας από τους ιερείς είναι και ο πατέρας Πορφύριος, ο άνθρωπος ο οποίος έζησε και την τραγωδία το 1999 στα Τέμπη με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και το 2003 στο Μακρυχώρι.

ΑΠΘ: Λουλούδια και σημειώματα για τους φοιτητές στα Τέμπη

Αλλά και οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτίουν φόρο τιμής στους συμφοιτητές τους που χάθηκαν στο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Το ένα μετά το άλλο εμφανίζονται στο Πανεπιστήμιο τα μνημεία προς τιμήν των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, τα οποία ανήκαν στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, στην είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών, η οποία τελεί υπό κατάληψη, φοιτητές με λουλούδια, συνθήματα και τη λίστα των νεκρών της εθνικής τραγωδίας τιμούν τη μνήμη όσων δεν επέστρεψαν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ στο πανεπιστήμιο.

«Οι συμφοιτητές σας δεν σας ξεχνάμε» και «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί» γράφουν οι φοιτητές, ενώ με κεφαλαία γράμματα ξεχωρίζει η λέξη «ΟΡΓΗ» στο μνημείο.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» – Συγκλονίζει 19χρονη που βγήκε ζωντανή από το τρένο (video)

Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο ακόμα σταθμαρχών

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασία με φιστίκια – Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:54