Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τη συνάντησή της με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE, μίλησε η σύζυγός του Στάθα Καραϊβάζ.
«Ήταν μια συζήτηση στην οποία δέχθηκα από τον καθένα ξεχωριστά ευρωβουλευτή ερωτήσεις. Πού έχουν φτάσει οι αστυνομικές έρευνες, τι έχει κάνει το κοινωνικό κράτος για την οικογένεια Καραϊβάζ;», είπε αρχικά, μιλώντας στο Kontra, για τη συνάντησή της με τους ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE.
«Το κυρίαρχο ενδιαφέρον της LIBE είναι ότι δεν έχει εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου γιατί η δολοφονία του Γιώργου είναι θεσμική δολοφονία», υποστήριξε η σύζυγος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.
«Είναι σαν μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι πολλών δημοσιογράφων που θέλουν να κάνουν ερευνητική – διεισδυτική δημοσιογραφία. Είναι αλήθεια αν πλέον φοβούνται πως αν κάποιος ταράξει λίγο τα νερά ή δεν αρέσουν αυτά που θα πει ή θα γράψει μπορεί να έχει τη μοίρα του Καραϊβάζ», πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε η κ. Καραϊβάζ, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την απορία τους γιατί αργεί τόσο πολύ η εξιχνίαση της υπόθεσης. Υπογράμμισε ακόμη ότι όλα τα μέλη της LIBE ήταν πλήρως ενημερωμένα για τον φάκελο της υπόθεσης. «Γνώριζαν, ήρθαν διαβασμένοι. Ήταν κάτι που τους ενδιέφερε ουσιαστικά. Και βλέπω με λύπη ότι ενδιαφέρει περισσότερο τους έξω από την Ελλάδα απ’ ό,τι τους εντός Ελλάδας», συμπλήρωσε.
«Ξέρετε ο νονός του όρου Greek Mafia είναι ο Γιώργος. Ασχολιόταν πάρα πολύ μ’ αυτό το θέμα, αλλά και με τη διαφθορά, κάτι που τον ενοχλούσε στους κρατικούς λειτουργούς. Οπότε, ναι», απάντησε η κ. Καραϊβάζ, για το αν πιστεύει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε σχέση με την υπόθεση της «Greek Mafia».
Τέλος, παραπονέθηκε για ελλιπή κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά ΜΜΕ. «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς δημοσιογράφων ή από πλευράς εκδοτών και καναλαρχών, δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Τέμπη: Κρίσιμες ώρες για τον 22χρονο Γεράσιμο – Συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη στη ΜΕΘ
Οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον ΔΣΑ μετά τους ναζιστικούς του χαιρετισμούς
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.