search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Κούγιας για Τέμπη: Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο – Να οριστούν πραγματογνώμονες για την έκρηξη

14.03.2023 18:31
tempi-ntokoumento-121-new

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία, που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Οι ευθύνες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη εξακολουθούν να αναζητούνται. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο LIVE NEWS για τη δήλωση που έκανε σχετικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υπεράσπισης σε 11 οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. «Έχω πλέον τη δικογραφία στα χέρια μου από χθες. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποια συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά», δήλωσε ο ποινικολόγος.

«Διαπιστώσαμε και εμείς ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία πυρκαγιά κάτι τέτοιο. Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα, όπως διαπιστώθηκε και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το που φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων;», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχοντας τη εμπειρία των Τεμπών που για πρώτη φορά μέχρι τον Άρειο Πάγο εφαρμόστηκε η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Εκεί καταδικάστηκαν όλοι οι υπεύθυνοι. Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί. Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν να ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε επίσης:

Τρένα: Το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων – Όλα τα μέτρα ασφαλείας

Κορωνοϊός: Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας μετά από εισήγηση Πλεύρη

Tέμπη: Τρεις σιδηροδρομικοί καλούνται σε απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:24