search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Στέφανος Ξενάκης: Αποφυλακίστηκε ο γνωστός συγγραφέας – Έκανε δοσοποίηση της ποινής

14.03.2023 15:39
xenakis_1403_new

Αποφυλακίστηκε ο γνωστός συγγραφέας, Στέφανος Ξενάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας, μετά τη σύλληψή του για ακάλυπτες επιταγές, χρέη προς το Δημόσιο και καθυστέρηση καταβολής εργοδοτικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξενάκης αποφυλακίστηκε καθώς έκανε δοσοποίηση (μετατροπή της φυλάκισης σε χρηματική ποινή) και θα καταβάλλει το ποσό σε δόσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι δικηγόροι του κατέβαλαν σήμερα 23.000 ευρώ και μέσα στην ημέρα ο 55χρονος συγγραφέας αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Ακάλυπτες επιταγές και χρέη προς το Δημόσιο

Υπενθυμίζεται πως ο Ξενάκης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα (6/3) στη Βούλα, καθώς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον, δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Μετά τη σύλληψή του, ο Ξενάκης οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και ακολούθως στις φυλακές Λάρισας για να εκτίσει την ποινή του.

Ωστόσο, μετά τον διακανονισμό που πέτυχαν οι δικηγόροι του, αφήνεται ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Το παιδί δεν έπρεπε να πάθει ανακοπή – Η εσκεμμένη ασφυξία είναι αιτία ανακοπής, κατέθεσε παιδίατρος

Τέμπη: Εκδίδεται από την Τουρκία ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πτώμα στον Αξιό ποταμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:45