search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:11
MENU CLOSE

Σάρον Στόουν: «Πήγα στο νοσοκομείο και είπα αν είναι καρκίνος, πάρτε και τα δύο μου στήθη» (Video)

18.03.2023 09:02
saron_stone-new

Για την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση μεγάλου όγκου στο στήθος της μίλησε η Σάρον Στόουν, συμμετέχοντας σε εκδήλωση για το Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο των Γυναικών.

Η 65χρονη ηθοποιός ενθάρρυνε τις γυναίκες να κάνουν εξετάσεις για καρκίνο και μοιράστηκε τη δική της προσωπική ιστορία για να εμπνεύσει τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους.

«Μου είπαν ότι είχα καρκίνο του μαστού, επειδή είχα έναν όγκο που ήταν μεγαλύτερος από το στήθος μου», ανέφερε και αποκάλυψε πως ήταν προετοιμασμένη να αφαιρέσει το στήθος της αν ήταν απαραίτητο. «Πήγα στο νοσοκομείο και είπα “αν με ανοίξετε και είναι καρκίνος, σας παρακαλώ πάρτε και τα δύο μου στήθη”», πρόσθεσε.

Η ηθοποιός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ιστού από το στήθος της. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης αποκατάστασης του μαστού, ένας πλαστικός χειρουργός της έδωσε μεγαλύτερα εμφυτεύματα στήθους χωρίς τη συγκατάθεσή της.


Στην ομιλία της, η Στόουν εξήρε τον κομμωτή της, ο οποίος της είχε φτιάξει τα μαλλιά όταν υποβλήθηκε στον πρώτο γύρο χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Κάλεσε δε, κάθε γυναίκα στην αίθουσα που είχε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού να σηκώσει το ανάστημά της και να υποστηρίξει με θάρρος την έρευνα.

«Το έχουμε περάσει αυτό. Το έχουμε κάνει αυτό και έχουμε φύγει χωρίς το στήθος μας. Κάποιες από εμάς έφυγαν χωρίς τις φίλες μας, τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις κόρες μας, τις συζύγους μας. Μπορώ να σας πω ότι οι νονοί των παιδιών μου πέθαναν από [το] γονίδιο BRCA. Έχω χάσει πολλούς φίλους από αυτό. Δεν θέλω να χάσω κι άλλους», δήλωσε η Σάρον Στόουν.

Το μήνυμα της σταρ ήταν σαφές: οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους και να μη φοβούνται να εξεταστούν για καρκίνο ή να υποβληθούν στις απαραίτητες θεραπείες. Με την έγκαιρη ανίχνευση και την κατάλληλη φροντίδα, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν υγιείς και γεμάτες ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Παπακαλιάτης σε Καβογιάννη: Ό,τι ευχήθηκες, τελικά συνέβη (Video)

Μπεν Άφλεκ: «Για τον αλκοολισμό μου έφταιγα μόνο εγώ» – Οι συμβουλές που του έδωσε η Τζένιφερ Λόπεζ (Video)

Μενεγάκη για Λιάγκα: «Νομίζω ότι είναι σαν να χάνει λίγο το χιούμορ του»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:09