search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Αυτό δεν είναι… «γκρίζα ζώνη», αλλά απόλυτο χάος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2273
15/03/2023
19.03.2023 23:13
Ekloges_new

Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα είχαν δημοσιευτεί έξι δημοσκοπήσεις που είχαν διεξαχθεί εντός του Μαρτίου – και βεβαίως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Αν εξαιρέσουμε αυτήν της Marc, που έγινε εν μέσω πένθους και κηδειών, όλες οι υπόλοιπες έγιναν αργότερα.

Εκτός από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία έδειξε διαφορά 5,8% υπέρ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, στις υπόλοιπες εταιρείες η εν λόγω διαφορά – πάντα με πρώτη τη Ν.Δ. και πάντα στην πρόθεση ψήφου – κυμάνθηκε από το χαμηλότερο 2,5% της Prorata μέχρι το υψηλότερο 4,6% της Marc.

Το μεγαλύτερο κλείσιμο της «ψαλίδας» πάντως εμφανίστηκε στην Pulse, αφού η διαφορά 3,5% ήταν η μισή από αυτήν που είχε καταγράψει η εταιρεία στην αμέσως προηγούμενη έρευνά της. Ποιο είναι όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που εμφάνισαν όλες οι δημοσκοπήσεις; Η τεράστια «γκρίζα ζώνη», η οποία περιλαμβάνει όλους όσοι απαντούν «Λευκό», «Άκυρο», «Αποχή»,
«δεν ξέρω / Δεν απαντώ» και τους Αναποφάσιστους.

Για να καταλάβετε, η Marc δίνει 14,6%, η GPO 16,3%, η MRB 17,4%, η Prorata 16%, η Metron Analysis 22% και η Pulse 17,5%.

Αυτό δεν είναι… «γκρίζα ζώνη», αλλά ωκεανός αβεβαιότητας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, για να βγάλουμε άκρη με τις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμη. Με τόσο μεγάλη «γκρίζα ζώνη», όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά καινούργια…

Διαβάστε επίσης:

Ευθύνες και στους Ιταλούς ρίχνει το ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Ημιμαραθώνιος: Με την ομάδα «Τρέξε Μαζί μου» η Μαρέβα Μητσοτάκη

ΚΚΕ: Κοινή αγωνία Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη «λεγόμενη αντισυστημική ψήφο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03