Μπορεί τα τελευταία χρόνια, διεθνώς, ο όρος «αντισυστημικός» να τείνει να ταυτιστεί με τα ακροδεξιά κινήματα που απορρίπτουν συνολικά το πολιτικό σύστημα από υπερσυντηρητική σκοπιά.

Εντούτοις το ΚΚΕ δείχνει να μην συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη και ασκεί κριτική για τη χρήση του όρου αυτού από το πολιτικό σύστημα. Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του για τα Τέμπη το Πολιτικό Γραφείο κάνει λόγο για την κοινή αγωνία των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για τη «λεγόμενη αντισυστημική ψήφο» την ώρα που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος μπορεί να «εγγυηθεί την ομαλότητα».

Ωστόσο το Πολιτικό Γραφείο υπογραμμίζει πως «τα ακροδεξιά παιδιά» είναι ακριβώς αυτά που υπηρετούν το σύστημα. «Είναι καθαρό ότι η αποχή, η παραίτηση, η στήριξη των ακροδεξιών “παιδιών” του συστήματος δεν είναι αυτά που τους φοβίζουν, αντίθετα διευκολύνουν τα σενάριά τους».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε μια γενικότερη θεώρηση του Περισσού ότι μετά την τραγωδία το σύστημα θα επιχειρήσει αναδιατάξεις και κατά συνέπεια θα προσπαθήσει να ενσωματώσει την οργή των νέων και των λαϊκών τάξεων.

Πιο καθαρά τα όσα αναφέρει σε άρθρο του στο topontiki.gr το μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ Φρίξος Μπρούζγος. Σε αυτό επισημαίνει τις εκδηλώσεις ανησυχίας κομμάτων και ΜΜΕ για το αντισυστημικό ρεύμα που απειλεί το πολιτικό σύστημα (εν προκειμένω επικαλείται αναφορές στην εφημερίδα «Καθημερινή») και τονίζει ότι αυτές τις ανησυχίες τις έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε μέσα φίλα προσκείμενα προς αυτόν εκφράζονται φόβοι «ότι οι κινητοποιήσεις της νεολαίας θα μπορούσαν να ενισχύσουν την “αντισυστημική ψήφο”, ουσιαστικά ενοχοποιώντας την! Από τη μία λέγοντας λίγο – πολύ ότι η “αντισυστημική ψήφος” είναι σχέδιο του Μητσοτάκη, προκειμένου να μην ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντας μάλιστα την “αντισυστημική ψήφο” με τη βαθιά συστημική Ακροδεξιά και από την άλλη επιδιώκοντας να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητή της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Έντονος προβληματισμός των υποψηφίων για τις δημοσκοπήσεις

Πλήρης κάλυψη της κυβέρνησης στον Ντογιάκο

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Μετά τη Λατινοπούλου έδιωξε και τη Μαρία Τζάνη

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν