search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Οικονόμου για υποψηφιότητα Καραμανλή: Ουδέν νεώτερον, όλα όταν έλθει η ώρα…

20.03.2023 14:12
oikonomou_1200-700_2302_new

Στην… ομίχλη παραμένει για την κυβέρνηση το ζήτημα της υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά, την ώρα που ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για το θέμα και ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους, ήτοι, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, για τις οποίες – για άλλη μια φορά – δεν έδωσε κάποια ακριβή ημερομηνία.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε εκ νέου πολιτική κάλυψη στον Κ. Αχ. Καραμανλή, λέγοντας ότι παραιτήθηκε από υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, για το γεγονός ότι τα έργα που ήταν απαραίτητα για να αποτραπεί δεν ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης, αν και επισήμανε ότι βάσει των πρωτοκόλλων παραλαβής, το έργο της τηλεδιοίκησης από το 18% που ήταν το 2019 έφθασε σήμερα στο 70%.

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Οικονόμου επανέλαβε το αφήγημα περί «βαθέος κράτους», επικεντρώνοντας – μετά από ερώτηση του «Π» – στις συμπεριφορές ατόμων που εμπλέκονται στο δυστύχημα των Τεμπών, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελεί στόχο της κυβέρνησης να δώσει μάχη με τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στη διττή δέσμευση που ανέλαβε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Πρώτον, να συμβάλει στον βαθμό που την αφορά έτσι ώστε η διερεύνηση να φθάσει μέχρι τέλους και να μάθουν οι πολίτες όλη την αλήθεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και δεύτερον, να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μην ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας κάτι ανάλογο».

Παράλληλα, όπως ανέφερε και το «Π», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση των οργάνων του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης ο Παύλος Πολάκης να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση αυτή «κανονικοποιεί τον “πολακισμό”» και ότι τον κάνει «επίσημη κομματική γραμμή», τον οποίο περιέγραψε ως «φασιστικό εθνολαϊκισμό» και «επικίνδυνο αχταρμά», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «καλύπτει σε όλα του τα ατοπήματα».

«Με αυτές τους τις επιλογές, ο κ. Τσίπρας, αλλά και τα ανώτατα στελέχη του κόμματος, δείχνουν ολοκάθαρα την πολιτική κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν: ένα δρόμο ακρότητας και διχασμού, ενάντια στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας μας. Η επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν την έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία που θέλει, που επιθυμεί, που επιδιώκει να σεβόμαστε τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τη σοβαρότητα και την ομαλότητα», προσέθεσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας τη σαφή διάθεση της κυβέρνησης να κρατήσει όσο μπορεί πιο ψηλά το θέμα «Πολάκης».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, εξήγησε ότι πλέον «είναι αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με τα 650 ευρώ που ήταν το 2019. «Αν συνυπολογιστούν τα δώρα και το επίδομα άδειας, ο κατώτατος μισθός με αναγωγή σε δωδεκάμηνη βάση διαμορφώνεται στα 910 ευρώ ή 152 ευρώ τον μήνα περισσότερα σε σχέση με αυτά που ήταν το 2019», προσθέτοντας ότι, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι κατά τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 585.000 εργαζομένων που αμείβονται σήμερα με τον κατώτατο μισθό.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Γιατί 20 μέρες λένε ψέματα πως λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας; – Είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ και κατά της επαναστράτευσης Πολάκη

Η κυβέρνηση, τα Τέμπη και ο… Πολάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:41