search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Ποιες χώρες έχουν τους πιο ευτυχισμένους πολίτες και πού βρίσκεται η Ελλάδα

20.03.2023 16:54
gelio3

Η Φινλανδία αναδείχτηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, αλλά μεγάλα κράτη έπεσαν από το top 20 του σχετικού καταλόγου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης 2023 World Happiness Report, που καταρτίζεται με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την Φινλανδία στον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου φιγουράρουν η Δανία και η Ισλανδία ,ενώ στον αντίποδα βρίσκονται στο Αφγανιστάν και ο Λίβανος.

Ο ετήσιος κατάλογος World Happiness Report στηρίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 100.000 άτομα σε 137 χώρες του κόσμου, που καλούνται να δηλώσουν την ικανοποίησή τους από την καθημερινή ζωή τους και άλλα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία. Ο βαθμός ικανοποίησης από την ζωή του καθενός στην χώρα του μπαίνει σε μία κλίμακα από το 0 έως το 10 και με βάση στοιχεία της τελευταίας τριετίας.

Αυτή την χρονιά οι επιστήμονες συνέλεξαν επίσης στοιχεία από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να συγκρίνουν συναισθήματα των πολιτών πριν και μετά την πανδημία. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα σε σχέση με την πανδημία είναι ότι αυτή δεν επηρέασε ουσιαστικά την αίσθηση ικανοποίησης των ερωτηθέντων από την ζωή στη χώρα τους.

Τα ευρήματα

Οκτώ από τις δέκα ευτυχέστερες χώρες είναι στην Ευρώπη: Μετά την Φινλανδία, ακολουθεί η Δανία – με βαθμό 7,58, η Ισλανδία – με βαθμό 7,53, το Ισραήλ – με βαθμό 7,47 και η Ολλανδία με βαθμό 7,40.
Η Βρετανία έπεσε τρεις θέσεις σε σχέση με τον περασμένο χρόνο και με 6,80 βαθμούς βρέθηκε στην 19η θέση, πίσω από τις ΗΠΑ, που είναι η 15η ευτυχέστερη χώρα στον κόσμο και την Αυστραλία, που είναι στην 12η θέση του καταλόγου.
Στο top 20 μπήκε για πρώτη φορά φέτος η Λιθουανία, που βελτίωσε την εικόνα της κατά 30 θέσεις από το 2017, ενώ η Γαλλία έπεσε από τις πρώτες 20 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 21η θέση.
Η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στη μέση αυτού του καταλόγου, συγκεκριμένα στην 58η θέση, με 5,931 βαθμούς.
Οι χειρότερες χώρες του καταλόγου είναι το Αφγανιστάν, ο Λϊβανος και η Σιέρα Λεόνε.
Η Ρωσία βρίσκεται στην 70ή θέση του καταλόγου και η Ουκρανία στην 92η.
Η μελέτη διενεργήθηκε από το Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: «Δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε» για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Στη Μόσχα ο Σι Τζινπίνγκ – «Η Κίνα έτοιμη να σταθεί σθεναρά στο πλευρό της Ρωσίας» (Video/Photos)

Βρετανία: Σκάνδαλο trafficking χτυπάει την πόρτα του παλατιού – Ξανά στο επίκεντρο η δούκισσα Σάρα Φέργκιουσον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:44