search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:55
MENU CLOSE

Τα λάθη, οι αιχμές και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών

20.03.2023 06:01
mitso new

Σε βέρτιγκο βρίσκεται η κυβέρνηση αφού από την μία καθημερινά πλέον εμφανίζονται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που αφήνουν αιχμές για τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν βάζουν πλάτη (το είπε πρώτος ο Αδωνις Γεωργιάδη και ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη) και από την άλλη στην Βουλή σήμερα εμφανίζεται για πρώτη φορά ο πρώην υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής για να δώσει εξηγήσεις.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού μαζί με ψηφοφόρους της ΝΔ στο Μαρούσι δεν κρίνεται και η πλέον επιτυχής καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την “θυσία των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη” .

Η κατάσταση μάλιστα επιβαρύνθηκε όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για ευκαιρία λέγοντας:

“Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Γιατί έγινε το δυστύχημα; Έγινε για έναν βασικό λόγο. Γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου. Είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτό το κράτος”.

Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για τα καθημερινά λάθη που γίνονται τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από αυτούς που έχουν αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείρηση της υπόθεσης των Τεμπών.

Για πρώτη φορά μάλιστα η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και ο Σταν Γκρινμπεργκ μπαίνουν υπό κρίση καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά λάθη.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ακόμα και η αύξηση του κατώτατου μισθού εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την επικαιρότητα την στιγμή μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου είχε επενδύσει ιδιαίτερα σε αυτή την εξαγγελία.

Εν τω μεταξύ σε λίγη ώρα ο πρώην υπουργός μεταφορέων Κώστα Καραμανλής αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας . Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει και το τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την υποψηφιότητα του στις επόμενες εκλογές ενώ θα επιχειρήσει να εμφανίσει ως υπεύθυνη για το δυστύχημα την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν θα πληρώσω εγώ τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ φέρετε να είπε στους στενούς του συνεργάτες πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κινηθεί με βάση την τακτική που ακολούθησε ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Δηλαδή θα επιχειρήσει να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση στην Λάρισα αλλά ο σταθμάρχης αποφάσισε να μην την χρησιμοποιήσει.

Θα θυμίσουμε πάντως ότι από την πρώτη στιγμή ο ΟΣΕ σε ανακοίνωση του είχε αναφέρει ότι τηλεδίοικηση δεν υπάρχει στην Λάρισα παρά μόνο ένα τοπικό σύστημα το οποίο βλέπει τα τρένα 3,5 χιλιόμετρα πριν τον σταθμό και 5 μετά τον σταθμό. Μάλιστα χθες είδε το φως της δημοσιότητας και η Δήλωση Δικτύου 2023 του ΟΣΕ που επιβεβαιώνει ότι η Λάρισα δεν είχε τηλεδιοίκηση από το 2019. Ακόμα την άποψη αυτη έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τόσο οι εργαζόμενοι όσο και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς .

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να επικεντρωθεί στην σύμβαση 717 και στα όσα έκανε ο ίδιος για την ολοκλήρωση της ενώ αναμένεται να να εξηγήσει και στο γιατί δεν είχε εμφανιστεί τις τελευταίες 20 τελευταίες ημέρες για να δώσει εξηγήσεις.

Στην επιτροπή θα παρευρεθεί για να καταθέσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης:

Nίκος Παναγιωτόπουλος: Άγνωστοι χάκαραν τον λογαριασμό του στο Twitter

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξηγήσεις από Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Γεωργιάδης για Πολάκη: «Πίστευα ότι θα του έπαιρναν το κινητό τα βράδια, αλλά έκανα λάθος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52