search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:08
MENU CLOSE

Μega: Η σειρά «Famagusta» με Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Αντρέα Γεωργίου, για την πόλη- φάντασμα της Κύπρου

21.03.2023 16:11
ammoxostos_new

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Ανδρέας Γεωγίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου ετοιμάζουν για το Mega τη σειρά «Famagusta», 24 επεισοδίων για την επόμενη σεζόν.

Η σειρά, όπως είχε ενημερώσει προσφάτως το topontiki.gr είναι εμπνευσμένη από γεγονότα με επίκεντρο μια ιστορία αγάπης.

Η πλοκή βασίζεται σε όσα συνέβησαν στο νησί στις 14 Αυγούστου 1974, τότε που ο χρόνος «πάγωσε» στην Αμμόχωστο την πάλαι ποτέ πόλη στολίδι της Κύπρου.

Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους.  Ο Μαύρος Αύγουστος μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη- φάντασμα. Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση,  «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Επι μισό αιώνα η Αμμόχωστος είναι  σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που διχοτομήθηκε και παραμένει κατεχόμενος, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους. 

Αυτές οι αληθινές ιστορίες ενέπνευσαν τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου ώστε να δημιουργήσουν τη «Famagusta», όπου το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η μοίρα παίζει αδιανόητα παιχνίδια. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, ενημερώνει το κανάλι.

Επίκεντρο της σειράς  ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων το οποίο χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. 

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει. Εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή ώστε θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, το οποίο όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα «αγκάθι» στη ζωή τους.   Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει. Στο παρόν πια, το μωρό εκείνο είναι ένας άνδρας 50 ετών με τη ζωή του σε παράλληλη καταγραφή από την τηλεοπτική κάμερα με εκείνη της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του. 

Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο. 

Η έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων/ ιστορικά γεγονότα  είναι του Δημήτρη Τοκαρή, το σενάριο είναι της Βάνας Δημητρίου, η σκηνοθεσία του Αντρέα Γεωργίου και εκτελεστικος παραγωγός είναι ο Κούλλης Νικολάου.

Διαβάστε επίσης:

«Η Γη της Ελιάς» – Spoiler: Οι απαγωγείς στέλνουν DVD με μήνυμα του Μάνου (Video)

Γιώργος Πυρπασόπουλος στο topontiki.gr: «Η δημοσιογραφία έχει αποκλίνει του προορισμού της» (Photos)

Στους «Πρωταγωνιστές» απόψε ο Μητσοτάκης – Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του μετά τα Τέμπη (Video) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:07