search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη – Συνεχίζεται η κόντρα για τηλεδιοίκηση και ευθύνες

22.03.2023 09:22
SYRIZA-13-NEW

Για ψέματα, στρεψοδικία και υπεκφυγές κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά την χθεσινοβραδινή του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, μέσα από την οποία ανακοίνωσε και τον μήνα των εκλογών (Μάιο) «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η Κουμουνδούρου δια της Πόπης Τσαπανίδου χαρακτήρισε την συνέντευξη «κρεσέντο επικοινωνιακής αναισθησίας» και «σόου χωρίς αντίλογο», όπου ο πρωθυπουργός:

  • «Εμφανίστηκε αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία».
  • «Πούλησε το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη Hellenic Train, όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής. ήταν αυτός που τους χάρισε 600 εκατομμύρια».
  • «Ξέχασε τον “γαλάζιο” σταθμάρχη που είχε βύσμα στη Νέα Δημοκρατία, και τα έβαλε με το σύνολο των υπαλλήλων των σιδηροδρόμων, δικαιολογώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία να εργάζονται σε νευραλγικές θέσεις άνθρωποι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
  • «Συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα πως δήθεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όταν μόλις χθες μετά την αυτοψία του κ. Τσίπρα οι ίδιοι οι σταθμάρχες διέψευσαν τον υπουργό του σε πανελλήνια μετάδοση».

«Κερασάκι στην τούρτα» ήταν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός, αν και επικαλείται το θεσμικό του προφίλ διαρκώς, για μία ακόμη φορά κινήθηκε εκτός θεσμικού πλαισίου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τον χρόνο των εκλογών από την τηλεόραση «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του» Βουλή, κόμματα και την ΠτΔ.

Το έγγραφο – απόδειξη ότι ο Καραμανλής γνώριζε την έκθεση της ΕΑΔ

Χθες συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για την τηλεδιοίκηση και τις ευθύνες του δυστυχήματος. Ο Παύλος Πολάκης (αν και πλέον δεν είναι τομεάρχης Διαφάνειας) έδωσε στη δημοσιότητα το διαβιβαστικό το διαβιβαστικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προς το γραφείο του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με το οποίο ενημερώνει για την Έκθεση Ελέγχου της σύμβασης 717 και επισημαίνει την ανάγκη πειθαρχικών διώξεων.

Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε σε συνέχεια της σχετικής αποκάλυψης Χ. Καστανίδη την Δευτέρα, για την έκθεση της ΕΑΔ «μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717 και είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 τον τότε Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί εκτός των άλλων σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων».

Για όλα τα παραπάνω ο παραιτηθείς υπουργός προχθές δήλωνε άγνοια, οπότε χθες ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε το διαβιβαστικό της Αρχής προς το γραφείο του προς επίρρωση της αποκάλυψης Καστανίδη ότι ο πρώην υπουργός ήταν ενήμερος.

Στη Βουλή η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη

Στο μεταξύ χθες, ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων για την «παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών «να απαντήσουν γιατί δεν έχουν προβεί στις κατά νόμο δέουσες ενέργειες, ήτοι διενέργειας Ε.Δ.Ε και προσφυγής σε δικαστικές Αρχές» ώστε να διερευνηθεί όλος ο κρίκος της αλυσίδας που οδήγησε στην τοποθέτηση ενός άπειρου εργαζόμενου στην συγκεκριμένη θέση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και για την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι θα προβλέψει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού αν από αυτή μπορεί να επέλθει θάνατος. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος τον κατηγόρησε πως «αποκρύπτει σκόπιμα ότι η μετακίνηση σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων την οποία προκαλεί μια τέτοια κλοπή, καθώς και οι βλάβες και οι καταστροφές που αυτή συνεπάγεται, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη όταν επέρχεται θάνατος πολλών προσώπων ήδη από τον Ιούνιο του 2019 με το νέο Ποινικό Κώδικα». Άρα, «οι δήθεν “ποινές – χάδι” για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιάρας είναι στη φαντασία του και μόνο» ανέφερε ο βουλευτής Δράμας καλώντας τον υπουργό «να σταματήσει τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα στην πλάτη των ανθρώπων που πενθούν και στην πλάτη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ζητά την αλήθεια».

Όσον αφορά την τηλεδιοίκηση, στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται, μετά και την live διάψευση του υφυπουργού Μ. Παπαδόπουλου και την αυτοψία Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης, «τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει τη μνήμη 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα». Χθες πάντως, ο πρώην σταθμάρχης ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν το Κέντρο τηλεδιοίκησης πριν καταστραφεί και εγκαταλειφθεί.

Χθες το πρωί στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σημείωνε μεταξύ άλλων πως «τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει» και πως «ο πίνακας χάραξης της πορείας, στον οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση και αφορά λίγα χιλιόμετρα στην είσοδο και την έξοδο του σταθμού, δεν είναι τηλεδιοίκηση» καθώς «η τηλεδιοίκηση καλύπτει 170 χιλιόμετρα». Επιπλέον, είπε «σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έβγαλε ο ίδιος ο ΟΣΕ, μετά τη φωτιά του Ιουλίου του ’19 η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας. Το ίδιο είπε ο σταθμάρχης χθες, το ίδιο λένε και οι μηχανοδηγοί όλες αυτές τις μέρες». Κατόπιν όλων αυτών σημείωσε υπάρχει ένα γεγονός για την τηλεδιοίκηση αλλά δημοσίως συζητάμε σαν να πρόκειται για δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την τηλεδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι – Μητσοτάκη ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής

Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται με 4,1% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος ευθύνεται για τα Τέμπη

Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το νομοσχέδιο για το νερό – Για ιδιωτικοποίηση μιλά η αντιπολίτευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22