search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Μπακλαβαδένια σφολιατάκια σε ελαφρύ σιρόπι

23.03.2023 06:00
samsa-tatlisi

Αυτά τα υπέροχα ρολάκια ετοιμάζονται πανεύκολα με φύλλο σφολιάτας, γεμίζονται με ένα πλούσιο μίγμα μπακλαβά και βυθίζονται σε ένα ελαφρύ σιρόπι. Μπορείτε να τα καταναλώσετε σκέτα ή να τα συνοδέψετε με μια μπάλα παγωτό και φρέσκα φρούτα πασπαλισμένα με αχνοζάχαρη.   

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη γέμιση

115 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο

250 γραμμάρια σφολιάτα (1 φύλλο), ξεπαγωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

2-3 κουταλιές της σούπας γάλα, για το βούρτσισμα

Για το σιρόπι

175 γραμμάρια ζάχαρη

300ml νερό

Φρεσκοστιμμένο χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς μαζί με τη ζάχαρη. Πασπαλίστε με την κανέλα σε σκόνη, ρίξτε το χτυπημένο ασπράδι, ανακατέψτε καλά το μίγμα και αφήστε το στην άκρη.

2.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ξετυλίξτε προσεκτικά το φύλλο της σφολιάτας σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Χωρίστε το σε 3 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι, τόσο ώστε να είναι 38 εκατοστά μήκος και 13εκατοστά φάρδος. Επαναλάβετε το ίδιο και με τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.

3.Χωρίστε τη γέμιση σε 3 μέρη. Βάλτε το 1/3 της γέμισης κατά μήκος της φαρδιάς μεριάς της μιας σφολιάτας, αφήνοντας 2,5 εκατοστά περιθώριο γύρω από τις άκρες. Διπλώστε τις κοντές άκρες προς το κέντρο και ξεκινήστε να τυλίγετε σφικτά τη σφολιάτα από τη μεριά της γέμισης, έτσι ώστε να έχετε ένα μακρύ μπαστούνι. Κόψτε το κάθε ρολό σε 8 κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

4.Βουρτσίστε την επιφάνεια των κομματιών με γάλα και ψήστε τα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

5.Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Φέρτε σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και βράστε για 7-8 λεπτά.

6.Αμέσως μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, περιχύστε τα με το καυτό σιρόπι που θα πρέπει να κοχλάζει. Για να τραβήξουν, γυρίστε τα σφολιατάκια κατά διαστήματα για να πάει το σιρόπι σε όλες τις μεριές. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα με παγωτό και φρέσκα φρούτα.

Διαβάστε επίσης:

Πικάντικος μπακαλιάρος με ελιές, από τη Βασκική κουζίνα

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Τούρκικο επιδόρπιο με καρότα, καρύδια και ινδοκάρυδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09