search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:42
MENU CLOSE

«Ποια αναθεώρηση;» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2274
23/03/2023
23.03.2023 06:00
theodorakis maximou

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε υπάρξει κάποια αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόθεσή του για νέα αναθεώρηση του συντάγματος και ειδικά του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια. Κι αυτό διότι θεωρούν πως πρόκειται για ανύπαρκτο θέμα, που μόνο στόχο είχε να καλλιεργήσει εντυπώσεις στο κοινό που στηρίζει αυτή την ατζέντα και τον ψήφισε το 2019.

Όπως λένε από την Κουμουνδούρου, «ποιο άρθρο 16, η επόμενη Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει ότι η μεθεπόμενη θα κάνει αναθεώρηση του συντάγματος» και στο μεταξύ «ήδη ο Μητσοτάκης θα έχει αποχωρήσει από την εξουσία».

Νωρίς το απόγευμα πάντως ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης σχολίασε ουσιαστικά το «σερβίρισμα» της αναφοράς αυτής, ότι δηλαδή παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως αίτημα των νεκρών και διασωθέντων φοιτητών.

«Είναι τέτοια η ιδεοληπτική εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», σημείωσε ο Φίλης, «που ούτε στους νεκρούς φοιτητές δεν έδειξε σεβασμό. Τελείως αυθαίρετα, τους εμφάνισε στη χθεσινή συνέντευξη με τον Σ. Θεοδωράκη περίπου ως απαιτούντες την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος! Το ίδιο τους τραυματίες ή διασωθέντες συμφοιτητές τους. Είναι ντροπή. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην τραγωδία των Τεμπών και το άρθρο 16 ή τα επιχειρηματικά σχέδια στην εκπαίδευση που προωθούν ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Κεραμέως».

Και πρόσθεσε πως δεν θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από αυτούς που μίλησαν για «θυσία» των νέων ή χαρακτήρισαν το έγκλημα στα Τέμπη «ευκαιρία» για αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δήθεν θα «δικαιώσουν» τα θύματα.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης αποφεύχθηκε προς το παρόν για τα όσα είπε ο Μητσοτάκης για το «βαθύ» κράτος, μολονότι προφανώς η λίστα με τα παραδείγματα είναι μακρά: από τον μοιραίο σταθμάρχη και την «παράνομη» μετάταξή του – οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το θέμα και στη Βουλή με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων – έως τον πολλαπλασιασμό των μετακλητών και τους διάφορους γαλάζιους πολιτευτές σε νευραλγικές θέσεις, όπως τις διοικήσεις νοσοκομείων, κάτι που ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά υπαναχώρησε όταν ο πρωθυπουργός είπε πως δεν είναι αλήθεια.

Η αντίληψη βέβαια που υπάρχει στην Κουμουνδούρου είναι πως, αν δεν είναι «βαθύ κράτος» και «παθογένεια» ο ίδιος ο Μητσοτάκης, τότε ποιος είναι; Τις επόμενες μέρες πιθανόν να σηκωθεί περισσότερο και η αντιπαράθεση για το κράτος. Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα πάντως η Κουμουνδούρου έμεινε στον σχολιασμό των όσων είπε ή απέφυγε να πει ο πρωθυπουργός για τα Τέμπη, που θεωρητικά τουλάχιστον ήταν το κύριο θέμα της συνέντευξης.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν απουσίαζαν ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό – Θα έχουμε συνέντευξη και με τον Τσίπρα

Eurovision 2023: Στον ιντερνετικό αέρα του ράδιο Eurovision όλα τα φετινά υποψήφια τραγούδια

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36