search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:54
MENU CLOSE

Μάντζος σε ΝΔ: Αντιδημοκρατικές είναι οι υποκλοπές και οι επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές (Video)

25.03.2023 16:06
mantzos-new

Στην αντεπίθεση, κατά του γραμματέα της ΝΔ για τις δηλώσεις περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ, πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς στον να σχολιάσει τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «μετά τα όσα έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες, είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στα βασικά:

  • Τι σημαίνει αξιοπιστία; Να λες τα ίδια και να πιστεύεις τα ίδια με σταθερότητα.
  • Τι σημαίνει θεσμική συνέπεια; Να εφαρμόσεις και να σέβεσαι το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.
  • Τι σημαίνει ενσυναίσθηση; Να νιώθεις και να κατανοείς το θυμό, την οργή στους δρόμους, και να πράττεις αναλόγως. Να μην αγνοείς το αίτημα για αλλαγή.
  • Τι σημαίνει αλαζονεία; Να αισθάνεσαι είναι το αίτημα για αλλαγή ότι δεν αφορά εσένα, αφορά σε όλους τους άλλους εκτός από εσένα όπως κάνει ο κ. πρωθυπουργός.
  • Τι σημαίνει εκβιασμός; Εκβιασμός σημαίνει να απειλείς έναν ολόκληρο λαό και μία ολόκληρη χώρα με την αστάθεια την οποία εσύ θα προκαλέσεις στο τέλος της ημέρας».

Ο Δημήτρης Μάντζος επέκρινε τον γραμματέα της ΝΔ για τις δηλώσεις του περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αντιδημοκρατικό δεν είναι να λες στους πολίτες ότι έχουν τη δύναμη με τη ψήφο τους να ανατρέψουν τα αδιέξοδα ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και δημιουργώντας τις συνθήκες για προγραμματικές συγκλίσεις και μία κυβέρνηση αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αντιδημοκρατικό είναι να έχεις ένα συγκεντρωτικό κράτος που στον πυρήνα του δημιουργεί και περιθάλπει ένα σύστημα υποκλοπών και παρακολουθήσεων των πολιτικών αντιπάλων, των δημοσιογράφων και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιδημοκρατικό είναι να διασύρεις τη χώρα σου διεθνώς αρνούμενος να συναντήσεις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών αυτής της χώρας. Αντιδημοκρατικό είναι να έχεις υπουργούς που επωνύμως επιτίθενται σε επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν είναι αντιδημοκρατικό να εφαρμόζεις το Σύνταγμα».

»Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα μας δώσει δικαίωμα να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω στις δικές μας θέσεις. Εμείς για να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη μας και τη συμμετοχή μας, πρέπει αυτή να στηρίζεται στις αρχές μας και στις ιδέες μας», επισήμανε.

Μεταξύ άλλων, απέρριψε την ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό. «Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο και η οποιαδήποτε ονοματολογία περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν αυτή εκφραστεί», είπε και εξήγησε τα τρία στάδια που είναι σημαντικά για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες.

«Πρώτον, ισχυρή εντολή με ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Δεύτερον, προγραμματική σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχουμε καταθέσει. Τρίτον, επιλογή προσώπων που θα εγγυηθούν, θα εμπεδώσουν και θα συμβολίσουν, θα νοηματοδοτήσουν το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος μας», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Πόπη Τσαπανίδου: «Να αποφύγουμε την περιπέτεια των πολλαπλών εκλογών»

25η Μαρτίου: Μήνυμα Ανδρουλάκη για ενότητα και αλληλεγγύη

Γκλέτσος για Μητσοτάκη: Σαφώς και δεν είναι λύση το γιαούρτωμα – Λύση να τον καταψηφίσουμε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:54