search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:40
MENU CLOSE

Meta: Εξετάζει την κατάργηση πολιτικής διαφήμισης στην Ευρώπη σε Facebook και Instagram

31.03.2023 11:11
facebook 2 new

Το ενδεχόμενο να μην έχει καθόλου πολιτικές διαφημίσεις σε όλες τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη εξετάζει η Meta.

Ο προβληματισμός έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τις ανησυχίες- σύμφωνα με τους Financial Times- ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της, όπως το Facebook και το Instagram, δεν θα είναι σε θέση να συμμορφωθούν με τους επικείμενους κανονισμούς της Ε.Ε. οι οποίοι θα αφορούν στις διαδικτυακές καμπάνιες.

Είναι κάποιος καιρός κατά τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές των Βρυξελλών καταρτίζουν νέο νομικό πλαίσιο για να τεθεί σε ισχύ από το 2024, με σκοπό να υποχρεώσουν τους «μεγάλους παίκτες» του διαδικτύου να αποκαλύψουν περισσότερα για τις πολιτικές ομάδες, πίσω από τις σχετικές ιντερνετικές καμπάνιες, αλλά και τα «target group» χρηστών.

Στη κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Meta, με πρώτον και καλύτερο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μάρκ Ζάκεμπεργκ, φαίνεται να έχει αναπτυχθεί έντονος σκεπτικισμός θεωρώντας ότι ο ορισμός των πολιτικών διαφημίσεων στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού θα είναι τόσο ευρύς, ώστε θα είναι ευκολότερο για τον διαδικτυακό κολοσσό να αρνηθεί όλες τις επί πληρωμή πολιτικές εκστρατείες στους ιστότοπους του, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Χαμηλό το ενδιαφέρον των χρηστών για την πολιτική διαφήμιση

Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας απόφασης φαίνεται να συγκεντρώνει σοβαρό ποσοστό πιθανοτήτων, κατά τις ίδιες πηγές, για έναν- πολύ συγκεκριμένο- λόγο ακόμη.

Οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για τέτοιο περιεχόμενο και τα έσοδα που παράγονται από πολιτικές διαφημίσεις είναι μικρά σε σύγκριση με την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα της Meta.

Ενδεικτικό είναι πως μεταξύ 2019 και 2020, η εταιρεία εισέπραξε μόλις 800 εκατ. δολάρια σε έσοδα από την πολιτική διαφήμιση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία έρευνας δεδομένων και συμβουλευτικής για μεγιστοποίηση εσόδων, Insider Intelligence.

Διαβάστε επίσης

Pepper 96.6: Τρεις στον «αέρα» από τις 3 Απριλίου – Εκπομπές αρχίζει και η Αφροδίτη Σημίτη

«Συμπληγάδες» τηλεθέασης από τον Alpha- Mega-Σκάι

Τηλεοπτική έκπληξη: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19