search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:18
MENU CLOSE

Τι πραγματικά συμβαίνει με το φράκτη – Γιατί η κυβέρνηση επιμένει σε αυτό το θέμα

31.03.2023 06:00
fraxtis-evros-1-new

Και ο φράκτης στον Έβρο μπήκε στην πολιτική προεκλογική ατζέντα καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα.

Σήμερα μάλιστα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Έβρο ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει την επέκταση του φράκτη παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη εμφανίζεται αρνητική σε μία τέτοια πολιτική.

Να θυμίσουμε ότι ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε και το Ευρωκοινοβούλιο συντάσσονται με την πολιτική του φράκτη στα εθνικά σύνορα κάθε χώρας και γι αυτό άλλωστε καταψήφισαν την χρηματοδότηση που ζήτησε η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία.

Στο τελευταίο συμβούλιο κορυφής μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των πρωθυπουργών αντέδρασε όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κ. Μελόνι ζήτησαν την χρηματοδότηση του φράκτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θέμα αυτό να μην συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν οι σοσιαλιστές , οι αριστεροί , φιλελεύθεροι, οι οικολόγοι του Ευρωκοινοβουλίου -και στην οποία εισηγητής από την πλευρά της αριστεράς ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με την τροπολογία αυτή η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ζητούσε να μην χρηματοδοτηθεί ο φράκτης προκειμένου τα χρήματα να πάνε σε τομείς στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας στις χώρες της Ε.Ε. αλλά και στην στήριξη της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων σε τομείς που πιάνουν τόπο ( κάμερες, λιμενικά σκάφη κλπ).

Να σημειωθεί ότι την τροπολογία αυτή υπερψήφισαν και οι μισοί ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – στο οποίο ανήκει η ΝΔ- ενώ καταψήφισαν οι ακροδεξιοί και ένα κομμάτι του ΕΛΚ.

Ωστόσο και το θέμα αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης εντάσσεται στη αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει προκειμένου να ανακόψει τις διαρροές προς τα δεξιά και ακροδεξιά της, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαίου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος χθες στο θέμα τόνισε ότι «με ή χωρίς χρηματοδότηση το έργο θα τελειώσει» και ότι πρέπει όλοι να θυμούνται ποιοι στήριξαν και ποιοι όχι τα σύνορα της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Ανησυχία για διολίσθηση της δημοκρατίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

Τρίτο προεκλογικό σποτάκι από τη Νέα Δημοκρατία: Τα επόμενα βήματα θα είναι πιο τολμηρά (Video)

Πιστός στο «ανθρώπινο λάθος» ο Άδωνις: Είναι «σύμφυτο της ανθρώπινης ζωής» από τα Τέμπη μέχρι το… Κεντάκι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:18