search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: H διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναγγελία των εκλογών

02.04.2023 16:46
psifodeltia_ekloges_new

Στο 5,3% καταγράφει τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Η έρευνα, που διενεργήθηκε μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου σε ένα δείγμα 1.213 ψηφοφόρων, δείχνει υποχώρηση του αθροίσματος της αδιευκρίνιστης ψήφου από το 14,9% (μια εβδομάδα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη) στο 11,9%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;», οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

ΝΔ: 31,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,4%
ΠΑΣΟΚ: 9,7%
ΚΚΕ: 5,9%
ΜέΡΑ25: 4,3%

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται και το κόμμα Κασιδιάρη που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 3,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μετά την αναγγελία των εκλογών η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να ανακτά 1,3% από τις 2,9 εκατοστιαίες μονάδες τις οποίες έχασε μετά τα Τέμπη. Ανοδικά κινείται και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (+0,7%), όπως και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή κάμψη της δύναμής του.

Το 66,3% διαφωνεί με Ανδρουλάκη

Επιπλέον, καταγράφεται μικρότερη δημοφιλία Ανδρουλάκη, που αποδίδεται στις πρόσφατες δηλώσεις του για μετεκλογικές συνεργασίες. Σύμφωνα με την έρευνα, η δήλωσή του ότι σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία δεν θα δεχόταν για πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται λανθασμένη από δύο στους τρεις ψηφοφόρους (66,3%) και σωστή μόνο από έναν στους τέσσερις (24,8%).

Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας αυξημένα (+0,2%) είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 (4,2%). Η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,9%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,1%) και η Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη (1%).

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Τσίπρα: «Η Ελλάδα του 2023 είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του 2015-19»

Χαρίτσης: Η ΝΔ θεωρεί ότι η εξουσία της ανήκει δικαιωματικά

Ανδρουλάκης: «Θέλουν να πείσουν ότι το δίλημμα είναι “Μητσοτάκης ή χάος” – Ο Μητσοτάκης είναι το χάος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:47