search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:39
MENU CLOSE

Bullying στο Αρσάκειο: «Έχω πέσει κι εγώ θύμα, με έσπρωχναν και μου μιλούσαν άσχημα» καταγγέλλει απόφοιτος του σχολείου

03.04.2023 15:53
sxoleio bullying5430 new
φωτογραφία αρχείου

Προβληματισμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying που συνέβη στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, με τον 15χρονο που μία ομάδα έξι συμμαθητών του, του πέρασε πετονιά στον λαιμό και τον έδεσε σε καρέκλα, εξυβρίζοντας τον για ώρα.

Απόφοιτος του γνωστού ιδιωτικού σχολείου της Αττικής, μιλώντας στο newsit.gr, αφού σχολίασε το περιστατικό με τον 15χρονο, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα ανάλογων περιστατικών στο παρελθόν, όταν φοιτούσε στο σχολείο. 

«Έμαθα ότι τα παιδιά έκαναν bullying στο συγκεκριμένο παιδί, του πέρασαν πετονιά, τον έβριζαν. Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε». 

«Φταίνε τα παιδιά, αλλά και οι γονείς» λέει χαρακτηριστικά το παιδί, ενώ στη συνέχεια περιγράφει τα όσα είχε ζήσει ο ίδιος. «Έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Υπήρχαν δηλαδή, παιδιά στο σχολείο που με πείραζαν, με κοροϊδευαν, με έσπρωχναν, μου μιλούσαν άσχημα, αλλά ήξερα με τι άτομα έχω να κάνω και δεν τους έδινα σημασία» δήλωσε.

Η ανακοίνωση του σχολείου για το περιστατικό 

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων)» αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου για το περιστατικό buylling με τον 15χρονο. 

Και προσθέτουν από το Αρσάκειο: «Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Διαβάστε επίσης:

Ισορροπιστής: Το βράδυ στην πίστα, το πρωί στη… λαϊκή – «Και τα δύο συνδυάζονται» (video)

Πρέσπες: Αρκουδάκι πιάστηκε σε παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα (photos)

Κηφισιά: Ανήλικοι απείλησαν και έδειραν 12χρονο – Τον ανάγκασαν να βρίσει τον εαυτό του και τράβηξαν βίντεο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46