search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:02
MENU CLOSE

Τέμπη: Ρεπορτάζ παρωδία για το πρώτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη – Στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν «τυχαία» ως επιβάτες (Videos)

03.04.2023 19:27
intercity

Το πρώτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη έκανε το πρωί το Intercity, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των μεταφορών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο νέα παιδιά.

Η πραγματοποίηση του δρομολογίου αποτέλεσε μέρος της επικοινωνίας της κυβέρνησης για την διαχείριση της κρίσης, καθώς ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης μπήκε στο πρώτο βαγόνι, θέλοντας να δείξει πως το ταξίδι είναι ασφαλές.

Όμως για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επιστρατεύτηκαν … στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ που επέβαιναν όλως τυχαίως στο τρένο διαφημίζοντας ανεπιφύλακτα την ασφάλεια του σιδηρόδρομου.

Για παράδειγμα, ο Λευτέρης Μωϋσιάδης, που όπως αναγράφεται στο σύντομο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, έχει εκλεγεί δύο φορές μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ συμμετέχει στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον Απρίλιο του 2020 είχε αναλάβει τη θέση του συντονιστή της γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μωϋσιάδης εμφανίζεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ να μιλά στην κάμερα μέσα από το τρένο, κάνοντας λόγο «για βαρύ κλίμα» λόγω της τραγωδίας, ωστόσο υπογραμμίζει πως δεν δίστασε «να κλείσει εισιτήριο» χθες το βράδυ, ενώ λέει πως «δεν μπορεί να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή» και ότι πρέπει «να πάρουμε το μάθημα και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα κατάματα».

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον κ. Μωϋσιάδη να είναι καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και να μιλά για τον τόπο καταγωγής του, την Πιερία.

Ένα ακόμη παράδειγμα, ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στη συνέντευξη του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου σε «αυτοψία» για την τηλεδιοίκηση των τρένων στη Λάρισα.

Είναι ο άνθρωπος που «έβαλε τέλος» στις δηλώσεις του σταθμάρχη μετά από σχετικό αίτημα του υφυπουργού καθώς τον διέψευδαν πανηγυρικά για την ύπαρξη τηλεδιοίκησης και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση.

Σήμερα, ξαναείδαμε τον διευθυντή συντήρησης του ΟΣΕ Ζαχαρία Στουρνάρα σε ρεπορτάζ του Alpha, να διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

«Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά» δηλώνει, προσθέτοντας αναφερόμενος στο τρένο ότι «Τώρα πάω μέχρι Οινόη, το παίρνω άνετα».

Και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιότητες των ανθρώπων που κάνουν τις δηλώσεις δεν διευκρινίζονται.

«Η ασφαλής επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι το ζητούμενο για όλους μας. Οι σημερινές εικόνες στους τηλεοπτικούς δέκτες όμως, με ‘επιβάτες’, που αποκαλύπτεται ότι ήταν γνωστά στελέχη της ΝΔ, αποτελούν κοροϊδία και προσβολή που εξοργίζουν τους πολίτες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη διαχέει την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ζητάει υποκριτικές συγγνώμες και επιχειρεί την συγκάλυψη με προκλητικά ασυμβίβαστα και το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής. Σήμερα αποδεικνύεται ότι έχει αποφασίσει να ξεπεράσει κάθε όριο».

«Ντροπή», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το αίσθημα ασφάλειας, απαιτεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σε καμιά περίπτωση θλιβερή προπαγάνδα».

Διαβάστε επίσης:

Wolt: Τι απαντά η εταιρεία στις διεκδικήσεις των ντελιβεράδων

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Μου είπε ότι μαχαίρωσε έναν δύο φορές» κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης

Bullying στο Αρσάκειο: Συγκλονίζει ο 15χρονος – «Τύλιξαν στο λαιμό μου πετονιά και γέλαγαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42