search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:03
MENU CLOSE

Bullying στο Αρσάκειο: Συγκλονίζει ο 15χρονος – «Τύλιξαν στο λαιμό μου πετονιά και γέλαγαν»

03.04.2023 18:43
arsakeio psixiko98- new

Ανατριχιαστικό είναι το περιεχόμενο της κατάθεσης του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου bullying στο Αρσάκειο Γυμνάσιο από συμμαθητές του την Παρασκευή.

Όπως είπε το παιδί στους αστυνομικούς, οι συμμαθητές του τον ακινητοποίησαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει. «Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν» είπε και κατονόμασε έξι συμμαθητές του. 

Μάλιστα ο 15χρονος μαθητής αποκάλυψε ότι δεχόταν εδώ και παρά πολύ καιρό bullying από τους συμμαθητές του.

Τέσσερις συλλήψεις μαθητών

Τέσσερις από τους έξι συμμαθητές του συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αρμόδια εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Μιλώντας στο Mega, μαθήτρια Λυκείου του συγκεκριμένου σχολείου περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας: «Τα παιδιά είχαν μάθημα και ο καθηγητής είχε αργήσει να μπει, ήταν ανεπιτήρητοι. Είχαν πάρει πετονιά από το προηγούμενο μάθημα και του είχαν δέσει τον λαιμό και τα χέρια. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι. Από όσο ξέρουμε, το κορίτσι που έχει αναμειχθεί προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί. Τα παιδιά αυτά καταφεύγουν σε τέτοιες βίαιες πράξεις». Ωστόσο, όπως λέει η ίδια, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. «Δημιουργούσαν κάποιες φασαρίες, αλλά όχι τόσο σοβαρές».

ΕΔΕ και για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν». 

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστα, το περιστατικό βασανισμού και εκφοβισμού του 15χρονου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν μία ομάδα έξι συμμαθητών του, του πέρασε πετονιά στον λαιμό και τον έδεσε σε καρέκλα, εξυβρίζοντας τον για ώρα.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, με τους επίσης 15χρονους να αφήνουν δεμένο τον συμμαθητή τους και να φεύγουν από το σχολείο.

Ανάμεσα τους ήταν και μία κοπέλα, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει περιστατικό μπούλινγκ με θύμα τον συγκεκριμένο μαθητή.

Η καταγγελία έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τελικά τέσσερις ανήλικους ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο που διέφυγαν της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Παρέμβαση Ντογιάκου για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες

Κολωνός: Επίθεση με μαχαίρι κατά της 12χρονης – θύμα μαστροπείας, μέσα στο σπίτι της θείας της

Νέα στάση εργασίας λεωφορείων και τρόλεϊ την Τρίτη – Ποιες ώρες θα κινηθούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:02