search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:18
MENU CLOSE

«Καθημερινή» για Ελληνικό: Καθυστερήσεις και απογοήτευση για την φτηνή ποιότητα από αγοραστές πολυτελών κατοικιών 

05.04.2023 10:28
elliniko_new
photo: υπουργείο Ανάπτυξης

Για «σύννεφα» που συσσωρεύονται πάνω από την επένδυση του Ελληνικού κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή».

Η εφημερίδα κάνει λόγο μεταξύ άλλων για κίνδυνο εκτροχιασμού του χρονοδιαγράμματος των έργων ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες αγοραστών για την ποιότητα των πολυτελών κατοικιών στον περιβόητο πύργο.

Τις καθυστερήσεις στο έργο παραδέχεται με δηλώσεις στην «Καθημερινή» και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση προκειμένου για μην κατασκευαστούν στο Ελληνικό όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις που προβλέπονται αλλά να πάνε σε άλλα σημεία της Αττικής.

«Έχουν έρθει εις γνώσιν μας τα παράπονα των κατασκευαστικών εταιρειών για τις καθυστερήσεις στην ανάθεση ορισμένων συμβάσεων. Έχουν δίκιο σε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, στο έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχει υπάρξει χρονοτριβή, διότι θέλαμε να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση και άλλους φορείς την κατασκευή κάποιων εξ αυτών, σε άλλα σημεία της πόλης, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Γκρίνιες» από αγοραστές πανάκριβων διαμερισμάτων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», υπάρχουν και διαμαρτυρίες από αγοραστές πανάκριβων διαμερισμάτων του πύργου, καθώς παραπονιούνται για φτηνή ποιότητα κατασκευής, αναντίστοιχη με το κόστος αγοράς.

«Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των μελλοντικών ιδιοκτητών, όπου κάποιοι εξ αυτών δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών φινιρίσματος (τελική επιλογή υλικών κτλ.), τη βασική και την πολυτελή, με την αντίστοιχη διαφορά στο κόστος. Όσοι είχαν επιλέξει αρχικά τη βασική, απογοητεύτηκαν από τη χαμηλή της ποιότητα και την αναβάθμισαν στην πολυτελή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το διαμέρισμά τους δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά από μια τυπική κατασκευή σε άλλες περιοχές της πόλης», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

«Αν έβλεπε κανείς την ποιότητα της βασικής επιλογής, θα νόμιζε ότι πρόκειται για μια κατοικία μικρομεσαίας τάξης, τη στιγμή που το κόστος αγοράς είναι τέσσερις-πέντε φορές υψηλότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος ενός εκ των μελλοντικών ιδιοκτητών.

Διαβάστε επίσης:

Άλιμος: Συνέλαβαν αστυνομικό γιατί χτύπησε οδηγό στη μέση του δρόμου (Video)

Νίκος Σειραγάκης: Οργισμένη η κοινωνία της Κρήτης για την αποφυλάκιση (Video)

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο 34χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Φόβοι ότι έχει αυτοκτονήσει (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:17