search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:44
MENU CLOSE

ΑΣΟΕΕ: «Οι αστυνομικοί δεν πειθάρχησαν στις εντολές» λένε πηγές του ΠροΠο – «Κι εγώ θα πυροβολούσα», λέει ο Καλλιακμάνης (video)

06.04.2023 10:39
asoee_mat_pyrrovolismoi

«Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει», αναφέρουν πήγες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους τρεις αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ, από όπου ένας από αυτούς πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μην περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η Αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό. Καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας».

Για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα οι ίδιες πήγες της Κατεχάκη σημειώνουν: «Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης. Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό».

Καλλιακμάνης: Κι εγώ θα πυροβολούσα

Για το περιστατικό με τους τέσσερις πυροβολισμούς μίλησε στο OPEN ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«35 άτομα ρίχνουν πέτρεςκαίνε, κάνουν έκτροπα και χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ. Πώς σας φαίνεται αυτό;», είπε αρχικά.

«Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 άτομα και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ για ποιο λόγο εξετάζεται, δεν θα έπρεπε να περάσει» ανέφερε ο Καλλιακμάνης.

‘Όπως πρόσθεσε «θα έπρεπε οι αστυνομικοί να ελεγχθούν για αυτό».

Από την άλλη υποστήριξε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε ακολούθησε το πρωτόκολλο. Όπως είπε και ο ίδιος αν ήταν σε μια παρόμοια κατάσταση «εγώ θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά, θα πυροβολούσα στον αέρα» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Κατάληψη Ολύμπια: Εκκενώθηκε το θέατρο «Μαρία Κάλλας» – Δέκα συλλήψεις

Αδιανόητο! Χορήγησαν σε καρκινοπαθή σύνταξη… 12,50 ευρώ (video)

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν παντού τον μητροκτόνο – Οι κάμερες, τα εκπαιδευμένα σκυλιά και η αποζημίωση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:44